Ads 468x60px

Διαδηλώσεις....

Αν και καθυστερημένα...σας δείχνω το βίντεο που έφτιαξε ο καλός μου, με τις διαδηλώσεις...εν' όψη της φετινής ΔΕΘ....

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με το ποδήλατο αρκούσε, τα πλάνα πολλά....η κάμερα τοποθετημένη στο τιμόνι...μια επεξεργασία στο Pc ......και 3....2.....1.... πάμε............



Διαβάστε περισσότερα.....»

Χμ...μια γρήγορη λύση...

Ξέρω πως είναι λάθος ίσως...ξέρω τις συνέπειες...ξέρω ότι μπορεί να έχει ευχάριστα αποτελέσματα...αλλά μπορεί και να απογοητευθώ στο τέλος, ξέρω ότι επιβαρύνω λιγάκι τον μεταβολισμό μου και τον οργανισμό μου....

αλλά το έκανα...

Ξεκίνησα μια χημική δίαιτα. Έτσι για να πάρω λίγο θάρρος, να δω την ζυγαριά να πέφτει που τόσο το έχω ανάγκη. Μέτα θα ξανά αρχίσω την σωστή μεσογειακή διατροφή μου, με μια μικρή συντήρηση και μετά φυσιολογικά. 

Είναι 23 ημέρες μόνο...εεε μια φορά στην ζωή μου ελπίζω να μην με βλάψει.

Είναι η 5 ημέρα και έχω χάσει 2,5 κιλά. (σύνολο υπόσχεται περίπου 10-12 σε 23 ημέρες). Έχω ξεπριστεί φοβερά...τι να πω....

Χάρηκα δεν το κρύβω, πήρα δύναμη...θα δείξει...

Αν σας ενδιαφέρει θα σας την γράψω, πείτε μου....

υγ: άσχετο, έκανα κανάλι στο youtube....

http://www.youtube.com/user/rioula85/videos?view=0
Διαβάστε περισσότερα.....»

Η συλλογή μου και τρόποι αποθηκευσης....

Γεια σας, στο βίντεο που έφτιαξα σας δείχνω μερικές ιδέες να οργανώσετε τα καλλυντικά σας και γενικότερα τα προσωπικά σας αντικείμενα, πχ κρέμες, αποσμητικά κτλ. 

Επίσης σας δείχνω την συλλογή μου, όχι για να δείξω τι έχω και να παινευτώ, ίσα ίσα, αλλά για να δώσω ιδέες και να πω ποια μου άρεσαν κ ποια όχι.

Enjoy....

http://www.youtube.com/watch?v=-rSBfPOPrNI
Διαβάστε περισσότερα.....»

2η ημέρα!!

Η διατροφή μου σήμερα είχε ως εξής:

Πρωινό: Μισό κουλούρι Θεσσαλονίκης και ένα μικρό κακάο 0% λιπαρά

Μεσημεριανό: μισή μερίδα φασολάκια (ένα πολύ μικρό μπολάκι, σαν σαλάτα), μισή μερίδα μακαρόνια με κιμά (μια πιρουνιά φανταστείτε), φέτα σαν ένα σπιρτόκουτο, μισή φέτα ψωμί ολικής

Απογευματινό: ελληνικός καφές μέτριος, ένα κριτσίνι και 1 φέτα γαλοπούλα

Βραδινό:σαλάτα με 2 μικρές ντομάτες, 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα κασέρι με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλιές καλαμπόκι, λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι λίγο, ρίγανη και 3 παξιμάδια

Άσκηση: 20 λεπτά ποδήλατο

Νερό: Μεγάλο θέμα το νερό...από σήμερα έκανα προσπάθεια να πίνω, έφτασα 1,5 λίτρο.
(ξέρω είναι λίγο, θα το αυξήσω)

Μέτρια θα έλεγα πως τα πήγα, είχα πολλούς υδατάνθρακες στην διατροφή μου, και καθόλου φρούτα, αλλά βελτιώνομαι καθημερινά. Το καλό είναι πως δεν ζήτησα γλυκό και ας περιμένω να αδιαθετήσω...

Την Τρίτη θα ζυγιστώ...έχουμε ακόμα ....

Καλό Βράδυυυ.....
Διαβάστε περισσότερα.....»

Πρώτη μέρα διατροφής....μμμ

12 βράδυ, πτώμα και λίγο άρρωστη, έτοιμη να πέσω για ύπνο....αποφάσισα πως πρέπει να κάνω τον απολογισμό για την διατροφή της πρώτης ημέρας. Θα μπω με αργούς ρυθμούς σε μια πιο σωστή διατροφή, γιατί αυτό επιβάλλει η ψυχολογία μου. Ακόμα δεν μπορώ να ζοριστώ πάρα πολύ, αλλά θα αρχίσω να διορθώνομαι. Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Πρωινό: 2 φρυγανιές ολικής με 1 κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα σπιτική και βούτυρο becel. 
Ενδιάμεσο: 1 φραπέ γλυκό
Μεσημεριανό: 1 μερίδα μακαρόνια με κιμά και 1 πολύ μικρό κομματάκι τυρί φέτα.
Απογευματινό: 1 κουταλιά σούπας μερέντα
Βραδινό: 1 αχλάδι και 1 ποτήρι χυμό motion

Αν δεν είχα φάει την μερέντα και εάν έπινα τον καφέ μέτριο, θα έλεγα πως τα πήγα καλά. 

Άσκηση: 15 λεπτά περπάτημα (για εξωτερικές δουλειές)
               20 λεπτά ποδήλατο (έχω ποδήλατο και πηγαίνω με αυτό στην δουλειά)

Αυτά για σήμερα, πρώτη μέρα της απόφασης μου....όχι πολύ καλά, αλλά όχι και χάλια. Πάμε λοιπόν στην επόμενη... 

Σας καληνυχτώ ...φιλάκιαααααααα
Διαβάστε περισσότερα.....»

Ντοκυμαντέρ: Freedom for Birth: οι γυναίκες ξανακερδίζουν τη γέννα

Η νέα ταινία Freedom For Birth είναι ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει τη γέννα ως ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο σήμερα καταπατάται βίαια.

Η παγκόσμια πρεμιέρα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, είναι ταυτόχρονη σε δεκάδες χώρες του πλανήτη και σε εκατοντάδες σημεία. Η ταινία έρχεται και στην Ελλάδα, την ίδια ημέρα, με προβολές σε πολλές περιοχές της χώρας, ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

Δείτε τα σημεία προβολής σε Ελλάδα και Κύπρο ΕΔΩ!



Το ντοκιμαντέρ Freedom For Birth έχει διάρκεια 60 λεπτών και καλεί σε δράση μέσα από συνεντεύξεις και συζητήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα τοκετού από ολόκληρο τον πλανήτη, όπως επίσης με ειδικευμένους νομικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ζητούν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται διεθνώς η εγκυμοσύνη, η γέννα και η μητρότητα.
Δημιουργοί της ταινίας είναι οι βρετανοί Toni Harman και Alex Wakeford. Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ιστορία της μαίας Agnes Gereb, από την Ουγγαρία, η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή υποστήριζε και βοηθούσε γυναίκες να γεννήσουν στο σπίτι. Αφορμή και αφετηρία είναι επίσης η ιστορία της Anna Ternovsky, μητέρας από την Ουγγαρία, η οποία όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί κατήγγειλε τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή η νομοθεσία δεν της επέτρεπε να γεννήσει στο σπίτι, κέρδισε την υπόθεση και άνοιξε το δρόμο για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γέννα, διεθνώς.

Ολοκληρώνοντας τα γυρίσματα στο πρόσφατο συνέδριο με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τοκετό» που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, οι συντελεστές της μεταφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο την ελπίδα ότι εκατομμύρια γυναίκες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το νόμιμο δικαίωμά τους να αποφασίζουν το πού και με ποιόν τρόπο θα γεννήσουν. Η ταινία έχει τη δυναμική να φέρει την αρχή μιας παγκόσμιας επανάστασης στην περιγεννητική φροντίδα, μια επανάσταση που καθοδηγούν οι ίδιες οι μητέρες και η ανάγκη τους –γι’ αυτό και ο υπότιτλός της: «The Mothers’ Revolution».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία Freedom For Birth , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://freedomforbirth.com 


Διαβάστε περισσότερα.....»

My first Haul.....

Έκανα μια μικρή πρώτη προσπάθεια να ανεβάσω ένα βίντεο στο κανάλι μου στο youtube. Είναι ένα Haul βίντεο, δηλαδή με καινούργιες αγορές και την άποψη μου για αυτά.

Ιδού:

Διαβάστε περισσότερα.....»

Ένας χρόνος και 2 μήνες μετά....

Γεια σας !!!

Μετά από ένα χρόνο και 2 μήνες, ξανά άνοιξα αυτό εδώ το blog. Δυστυχώς λόγο διαφόρων συγκυριών στη ζωή μου δεν μπόρεσα να το διατηρώ ενεργό, όμως τώρα επειδή είμαι ξανά σε μια προσπάθεια (μάλλον σε όλη μου τη ζωή θα είμαι σε προσπάθεια για αυτό το θέμα) αποφάσισα να το συνεχίσω και να γράφω καθημερινά την διατροφή μου και το είδος γυμναστικής που έκανα. Αυτό με βοηθάει πολύ στο να κρατάω έναν έλεγχο και να νιώθω πως έχω κάπου να δώσω αναφορά. Επίσης με βοηθάνε πολύ και τα δικά σας σχόλια, οπότε περιμένω να ανταποκρίθητε ,χι χι. 

Λοιπόν, στην τελευταία μου ανάρτηση πέρσι τον Ιούλιο, αναφέρω πως είμαι 77 κιλά, και μάλιστα χαίρομαι πολύ για αυτό γιατί ο αγώνας μου άρχισε από τα 90. Από τότε όμως, μέχρι σήμερα, είχα έναν κατήφορο κιλών. Την άνοιξη έφτασα τα 68 κιλά, χωρίς να το καταλάβω, κυρίως λόγο διαφόρων προβλημάτων, ξεχνούσα να φάω. Τα 65 - 69 κιλά είναι τα ιδανικά για μένα, φυσικά αν μπορέσω να φτάσω και τα 60, ακόμα καλύτερα. Λοιπόν, στο τώρα....σήμερα που ζυγιστικά, είμαι 76 κιλά, δηλαδή όλο το καλοκαίρι έβαλα 7 ολόκληρα κιλά. Αν είναι δυνατόν, πάλι έγινε χωρίς να το καταλάβω, και σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Οπότε το συμπέρασμα είναι πως ξεκινάω πάλι από κει που σταμάτησα πέρσι το blog μου, σχεδόν στα ίδια κιλά. ....

Ήταν μια γρήγορη ανάρτηση, πιο πολύ ένας απολογισμός και μια δέσμευση πως από σήμερα ξεκινάω μια πιο σωστή, αλλά πλούσια σε διατροφικά στοιχεία, διατροφή και άσκηση ξανά στην ζωή μου. 

Θα τα λέμε φίλοι μου...φιλιά πολλά!!!
Διαβάστε περισσότερα.....»

BB Cream Garnier Review

Καταρχήν να πω ότι αποφάσισα να διευρύνω λίγο το blog μου και να κάνω review προϊόντων που χρησιμοποιώ, να λέω την ειλικρινή μου άποψη, είτε θετική είτε αρνητική.

Το πρώτο προϊόν που αποφάσισα να πω την άποψη μου είναι η BB Cream της Garnier, η πασίγνωστη και τόσο μα τόσο αγαπημένη πολλών κοριτσιών.


Να σας πω τι είναι η BB Cream για όσες δεν το ξέρουν:

 BB Creams είναι η συντομογραφία του Beblesh Balm Creams (ή Blemish Balm Creams). Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Γερμανία για τους ανθρώπους που είχαν κάνει πλαστικές εγχειρήσεις στο πρόσωπο ή είχαν κάνει chemical peals και ήθελαν κάτι που να καλύπτει τα σημάδια και να βοηθάει το δέρμα να επουλωθεί πιο γρήγορα. Τα τελευταία χρόνια, οι ΒΒ Creams χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους για τις ιδιότητές που έχουν στην ανανέωση του δέρματος και στην πολύ φυσική κάλυψη που προσφέρουν. Χρησιμοποιούνται πολύ από celebrities στην Κορέα και έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στην Κίνα, το Hong Kong και γενικότερα στην Ασία. Οι BB Creams έρχονται σε πολλές διαφορετικές φόρμουλες. Άλλες ισχυρίζονται ότι λευκαίνουν το δέρμα, άλλες ότι είναι κατά της ακμής ή των ρυτίδων και άλλες ισχυρίζονται ότι 'σβηνουν' τα σημάδια που μπορεί κάποιος να έχει στο πρόσωπο και κάνουν την επιδερμίδα του να φαίνεται πιο ομοιόμορφη.




Πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έφερε την BB Cream είναι η Garnier και πραγματικά την ευχαριστούμε πολύ για αυτό. 
H BB Cream της Garnier ισχυρίζεται ότι ενυδατώνει, προσφέρει άνεση στην επιδερμίδα, προστατεύει από τις ακτίνες UV και καλύπτει από τα σημάδια της κούρασης, τη θαμπάδα, τις λεπτές γραμμές, τις ατέλειες και τα σημάδια. Περιέχει παράγωγο Βιταμίνης C, μεταλλικά χρωστικά στοιχεία και UVA/UVB SPF 15. Έρχεται σε 2 αποχρώσεις (02-Light και 03-Medium) και η συσκευασία είναι ένα squeezy tube των 50ml.
 Μπορείτε να την βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών και κοστίζει €9.99.


Πάμε στην δική μου ιστορία. Ήμουν πολύ δύσπιστη στο να την αγοράσω, για τον λόγο ότι στο πρόσωπο μου έχω κάποια σημάδια εκ γεννηθείς, κοκκινωπά, και χρειάζομαι ένα καλό foundation για να τα καλύψω πλήρως. Χρησιμοποιώ καθημερινά makeup και η αλήθεια είναι πως αυτό με έχει κουράσει, και εμένα αλλά και το δέρμα μου φυσικά και θα μου άρεσε η ιδέα μιας BB cream, αλλάααα....θα έκανε δουλειά;;; Την δοκίμασα σε μια φίλη μου λοιπόν που την είχε αγοράσει και ετοιμαζόμασταν για έξοδο. Η πρώτη εντύπωση...Πολύ ενυδατική, απλώνεται εύκολα, μυρίζει έντονα αλλά όμορφα, αλλά δεν καλύπτει σχεδόν καθόλου, έχει μια ελαφριά κάλυψη για τα δικά μου πάντα δεδομένα. Και αυτό που δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου είναι η γυαλάδα στο τέλος σαν να έχεις ιδρώσει, ήταν κ καλοκαίρι οπότε απογοητεύτηκα. Με μια πούδρα βέβαια διορθώθηκε εύκολα αυτό, αλλά πάλι η γνώμη μου ήταν μέτρια, δεν θα την αγόραζα ούτε για πρωινό μακιγιάζ, και έτσι ξεχάστηκε η ιδέα της BB Cream. Εδώ να σημειώσω πως έχω μικτή - κανονική επιδερμίδα. 

Παρακολουθώντας όλο το καλοκαίρι βιντεάκια και blogs απο Beuty Girls, είδα πως η Garnier πλάσαρε και μια δεύτερη BB Cream, για μικτά - λιπαρά δέρματα. Οι γνώμες πολλές, κάποιες ενθουσιάστηκαν ενώ δεν συμπαθούσαν την πρώτη, και κάποιες απογοητεύτηκαν. Δυο μήνες ήμουν να την αγοράσω ή όχι. Κάτι με κρατούσε, κάτι με ωθούσε,χεχε. Τελείωσε το καλοκαίρι και σε μια βόλτα στην αγορά αποφάσισα να την αγοράσω και ότι γίνει. Δεν θα έχανα και τρομερά λεφτά. Η τιμή της είναι ίδια με την πρώτη, απλά αλλάζουν τα ml (η πρώτη είναι 50ml και η δεύτερη 40ml). 


Την χρησιμοποιώ εδώ και μια βδομάδα....και η γνώμη μου έχει αλλάξει τελείως!!!

Είμαι μελαχρινή και μαυρισμένη και πήρα την medium (Υπάρχει και η Light). Το χρώμα έκατσε τέλεια στο δέρμα μου. Είμαι πολύ ενυδατική και αυτή, αλλά προσφέρει ένα απίστευτο ΜΑΤ αποτέλεσμα, ακριβώς ότι υπόσχεται. Η μυρωδιά της είναι πιο ήπια από την πρώτη, και απλώνεται πολύ εύκολα. 
Η νέα BB Cream υπόσχεται υπόσχεται ότι χαρίζει ματ αποτέλεσμα που διαρκεί, μειώνει πόρους και ατέλειες, δίνει ομοιόμορφη λάμψη και όψη, ενυδατώνει και προστατεύει από UV με SPF 20. Νομίζω πως τα κάνει όλα λοιπόν. 

Τώρα όσον αφορά την κάλυψη, είναι μέτρια, αλλά εμένα με ικανοποιεί πλήρως σε αντίθεση με την πρώτη.Όπως είπα το μόνο που ήθελα ήταν να με καλύπτει στα εκ γεννηθείς κόκκινα σημάδια που έχω και αυτό το κάνει. Αν θέλω μεγαλύτερη κάλυψη, βάζω από πάνω μια πούδρα που έχει λίγο κάλυψη και είμαι μια χαρά. 

Έχω δοκιμάσει να την χρησιμοποιήσω και σαν βάση για το makeup μου και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Επιδερμίδα άκρως ομοιόμορφη και απόλυτα ματ με πλήρη κάλυψη. Η διάρκεια της είναι πολύ καλή, κρατάει σίγουρα 8 ώρες χωρίς πολλές γυαλάδες και ανομοιομορφίες. 

Το μοναδικό μειονέκτημα που βρίσκω είναι στην συσκευασία. Έχει καπάκι που ξεβιδώνει και είναι πολύ δύσκολο να την ανοίξετε χωρίς να έχει χυθεί κρέμα έξω από τη συσκευασία, μιας και είναι πολύ πολύ ρευστή, οπότε προσοχή. (σε αντίθεση με την πρώτη που το καπάκι ανοίγει και δεν ξεβιδώνει). Και τέλος το παράπονο μου είναι ότι είναι λιγότερα Ml απ την πρώτη με ίδια τιμή. 

Αυτά είχα να πω, θα ήθελα να βάλω μια δικιά μου φώτο να δείτε το αποτέλεσμα, αλλά τώρα δεν προλαβαίνω, ίσως την προσθέσω αργότερα. Πείτε μου και την δική σας γνώμη. Την έχετε δοκιμάσει;; Σας άρεσε;;; 


Επίσης πείτε μου την γνώμη σας για το review και αν θέλετε να συνεχίσω και σε άλλα reviews προϊόντων που χρησιμοποιώ.  


Φιλάκια ...Καλό Σαββατοκύριακοοοοοοοοο....

Διαβάστε περισσότερα.....»

Τηγανιά με βαλσάμικο-μουστάρδα-μέλι

Κυριακή σήμερα, πρώτη μέρα της ΔΕΘ εδώ στην Θεσσαλονίκη (θα ακολουθήσει Post από την επίσκεψη μας) ...και το πρόγραμμα λέει σπίτι, ξεκούραση κ καλό φαγητό φυσικά. Μας κούρασε λιγάκι το καλοκαίρι με τα πήγαινε - έλα του κάθε σχεδόν Σαββατοκύριακο στην θάλασσα και τώρα που λίγο δρόσισε ο καιρός αποζητάμε την θαλπωρή του σπιτιού μας. Παρεμπιπτόντως, η επόμενη ανάρτηση θα είναι ένα review του πανέμορφου νησιού, της Θάσου, όπου περάσαμε λίγες μέρες από την άδεια μας. Οπότε μείνετε συντονισμένοι.....

Πάμε για την συνταγή μας;;;; Να σημειώσω εδώ πως την συνταγή την είδα σε μια εκπομπή του πρωινού του Mega, όπου μαγείρευε ο Άκης Πετρετζίκης. Δεν την σημείωσα, αλλά την έκανα όπως την θυμόμουν πάνω κάτω και το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. 



Θα χρειαστούμε: 
  • 700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
  • 2 λουκάνικα
  • 4 τρίχρωμες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές μέλι
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε το χοιρινό μας για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το βαλσάμικο και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί, τη μουστάρδα και 2 ποτήρια νερό.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από τα 2 λεμόνια.
Στο τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι κίτρινο σπυρωτό ή basmati. 

Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε και πείτε μου εντυπώσεις....

Φιλάκια και μια όμορφη Κυριακή να έχετε....

Διαβάστε περισσότερα.....»
 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs