Ads 468x60px

Γαριδομακαρονάδα ...των καλοφαγάδων!

Καλημέρα καλημέρα!!

Τι καλό θα φάμε σήμερα;;;

Σας έχω μια συνταγή σούπερ ντούπερ ουάου όπως έλεγε παλιά και μια γνωστή μου!

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ....ΤΩΝ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΩΝ!!!!

Έχω ξαναφτιάξει γαριδομακαρονάδα πολλές φορές, αλλά σαν την συνταγή αυτή δεν έχει...η νοστιμιά, το άρωμα, η εμφάνιση...όλα είναι υπέροχα!!! Αν έχετε και φρέσκες μεγαλούτσικες γαρίδες, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει...

Τώρα θα μου πείτε με τέτοια κρίση που καιρός για γαρίδες....εεε όποτε μπορούμε...αν μπορούμε, ας απολαύσουμε ένα τέτοιο πιάτο στο σπίτι μας, όλα τα κόψαμε....το φαγητό είναι το τελευταίο...χεχε...

Πάμε να δούμε πως κάνουμε την συνταγή μας;;;


Διαβάστε περισσότερα.....»

Χάσε λίπος από την κοιλιά βελτιώνοντας το πρωινό σου

Σήμερα σας βάζω ένα πολύ σωστό άρθρο που διάβασα στο tlife.gr

Υπάρχει τρόπος τελικά να διώξεις το λίπος από την κοιλιά; Τι γίνεται όταν η δίαιτα δεν επικεντρώνει εκεί που σε απασχολεί; Σκέφτηκες ποτέ ότι παίζει σημαντικό ρόλο το πρωινό σου;

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να κερδίσεις τη μάχη...
"Εκτός από το δυσάρεστο αίσθημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, είναι γνωστό πως είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή για το άτομο, καθώς η αυξημένη περιφέρεια μέσης έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ινσουλινοαντίσταση και σακχαρώδη διαβήτη" επισημαίνει!

ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΛΙΑΣ
H διαιτολόγος εξηγεί πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς είναι οι εξής τρεις:

-Ο σωματότυπος! Η μείωση της κοιλίτσας προϋποθέτει τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, επομένως δυνητικά, κάθε δίαιτα απώλειας βάρους μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ο τύπος του σωματότυπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος θέμα κληρονομικότητας. Εάν η κύρια αποθήκη λίπους είναι η κοιλιά, τότε εκείνη είναι που θα μειωθεί περισσότερο κατά την απώλεια βάρους.

-Μυστικό τα πολλά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά (μειωμένων λιπαρών), ολικής άλεσης προϊόντα, αλλά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας, γρήγορο φαγητό και αναψυκτικά συσχετίζεται με χαμηλότερη περιφέρεια μέσης.

-Διαχείριση του στρες. Τα επίπεδα κορτιζόλης, επίσης, έχουν συσχετίσει με ινσουλινοαντίσταση και κοιλιακή παχυσαρκία. Επομένως, το στρες μεταξύ άλλων οδηγεί και σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η συσχέτιση της ινσουλινοαντίστασης με την αυξημένη περιφέρεια μέσης φαίνεται αμφίδρομη. Με άλλα λόγια, η αυξημένη περιφέρεια μέσης προκαλεί ινσουλινοαντίσταση αλλά και η ινσουλινοαντίσταση προκαλεί αύξηση της περιφέρειας μέσης.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πηγές πρωτεΐνης και ολικής άλεσης τρόφιμα, μπορεί να είναι το κλειδί για ομοιόμορφη κατανομή λίπους και καλύτερη εικόνα σώματος. Δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φαίνεται να οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, συνεπώς και λίπους από την κοιλιά.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λοιπόν και η στρατηγική σου πρέπει να βασιστεί σε αυτό ακριβώς. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες! Θα σε χορτάσει, θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και θα μειώσει την όρεξή σου για ανθυγιεινά σνακ την υπόλοιπη ημέρα.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου προτείνει χορταστικές ιδέες για πρωινό. Αν τις συνδυάσεις με προσεκτική διατροφή όλη την ημέρα το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές πολύ γρήγορα:

1. Ομελέτα με λαχανικά και άπαχη γαλοπούλα.
Πρόσθεσε και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και έχεις ένα γεύμα που θα σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα.

2. Δημητριακά βρώμης με γάλα και τριμμένο καρύδι
Δεν είσαι φαν του αυγού; Μπορείς να επιλέξεις τη βρώμη, βρασμένη σε ημίπαχο γάλα, μαζί με σταφίδες και λίγο τριμμένο καρύδι.

3. 2 κράκερ ολικής άλεσης, 1 φέτα γαλοπούλα, ½ φλ τυρί cottage & 1 μικρό φρούτο
Αν πάλι δεν αντέχεις το γάλα, ειδικά το πρωί, δοκίμασε κάτι πιο στέρεο που και πάλι θα σε χορτάσει και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια.

4. Smoothy (1 φλιτζάνι γάλα, 2 μέτρια φρούτα, *προαιρετικά 5-10 γρ. πρωτεΐνη γάλακτος)
Όλο σου το πρωινό σε ένα αναζωογονητικό super ποτό που θα σε τονώσει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

5. 1 γιαούρτι 2%, 2 κ.σ. μούσλι & 1 μικρό φρούτο

6. 1 αραβική πίτα (1 αυγό μάτι ή ομελέτα, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών & λαχανικά επιλογής)

7. Τοστάκι με ψωμί ολικής άλεσης (1-2 φέτες γαλοπούλα βραστή, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών)

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ;
Η μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί, οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση σνακ υψηλού γλυκαιμικού δείκτη! Τα τρόφιμα αυτά αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης και οδηγούν τη συσσώρευση λίπους απευθείας στην κοιλιά. Μάλιστα, φαίνεται πως παρόλο που οι ενήλικες καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, αυτή λείπει από το πρωινό γεύμα, πόσο μάλλον για τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό.

Μια απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχή προσπάθεια απώλειας βάρους και τη μείωση της κοιλίτσας είναι το αίσθημα της πληρότητας και όχι της πείνας, ένα πρωινό γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι τα μυστικά σου όπλα. Και πάνω από όλα, μην αγχώνεσαι αφού το στρες θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο.

πηγή:  http://www.tlife.gr/Article/FN/0-105-24558.html
Διαβάστε περισσότερα.....»

Ρόφημα για δίαιτα ή απλά για αποτοξίνωση

Καλησπέρααααα...ελπίζω να είχατε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο...

Αύριο Δευτέρα...ξεκινάει μια νέα βδομάδα...και είπα να σας δώσω μια συνταγή για ένα ρόφημα ωφέλιμο στην υγεία.

Το ρόφημα που σας παρουσιάζω είναι με φυσικό χυμό πορτοκάλι και πράσινο τσάι και πραγματικά αν το πίνεις καθημερινά για μια περίοδο της ζωής σου σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση, αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου και σε βοηθάει στην ρύθμιση του μεταβολισμού σου, πότε χάνεις βάρος ευκολότερα. Όλα αυτά βέβαια αν τηρείς στην διατροφή σου γεύματα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, φυτικές ίνες και λίγο κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά με μέτρο πάντα. ΔΕΝ είναι θαυματουργό...απλά βοηθάει αρκετά και είναι δοκιμασμένο. Δοκιμάστε το, είναι και πολύ νόστιμο και αρωματικό...

Υλικά 
2 κούπες φυσικό χυμό πορτοκάλι 
2 φακελάκια πράσινο τσάι ή 2 κουταλιές πράσινο τσάι 
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλα 
2 γαρύφαλλα 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
 χυμό από μισό λεμόνι

 Εκτέλεση 
Σε βραστό νερό προσθέτουμε το πράσινο τσάι, το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μέλι, το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε κρύο ή ζεστό.

Απολαύστε το και βάλτε στην ζωή σας την άσκηση και την σωστή διατροφή!! 

Καλό βράδυ και φιλάκιαααα
Διαβάστε περισσότερα.....»

Στόχοι 2013 - Mind maps

Καλημέρα Καλημέρααααααααααααα.....

Τι μου κάνετε;; Εύχομαι όλοι σας να χαμογελάτε....

Αλήθεια, για πείτε μου...ξέρετε τι είναι τα mind maps;;; ή αλλιώς στα Ελληνικά χάρτες εγκεφάλου....

μμμ όχι;; ούτε και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά από τότε που τα ανακάλυψα μέσα από αυτό το βίντεο, του Ευτύχη Μπλέτσα,  δεν έχω πάψει να τα κάνω. Λοιπόν ουσιαστικά είναι όλες μας οι σκέψεις αποτυπωμένες σε ένα χαρτί αλλά όχι με τον κλασσικό τρόπο, αλλά με έναν τρόπο που ο εγκέφαλος μας μπορεί και διαβάζει πολύ καλύτερα και εύκολα. Με απλά λόγια έτσι....

Στο παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζω τους στόχους που έθεσα για το 2013 μέσα από το δικό μου mind map, έτσι για να δείτε πως είναι....

εύχομαι να σας αρέσει....αν ναι....τότε LIKE, COMMENT και φυσικά SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο youtube....

Πάμε να δούμε το βίντεο.....;;



Διαβάστε περισσότερα.....»
 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs