Καλημέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα να έχουμε...
Τελείωσαν οι γιορτές οριστικά πλέον, άνοιξαν τα σχολεία, ο καθένας στον πάγκο του που λένε. Εγώ σήμερα έχω ρεπό και αράζω στο σπίτι, ξεκουράζομαι, κάνω πράγματα που έχω αμελήσει καιρό τώρα. Από αύριο θα μπω σε έναν ρυθμό με την δουλειά μου και τις καθημερινές μου ασχολίες.
Σας έχω συνταγούλα σήμερα, πανεύκολη και παν-νόστιμη.....σε όλους αρέσουν τα αφράτα και μικρούτσικα, νόστιμα τηγανητά κεφτεδάκια μαζί με λαχταριστές πατατούλες.
Κεφτεδάκια της Ριας (εγώ είμαι αυτή καλέ)
500 γρ. κιλά μοσχαρίσιο
1 χούφτα μπαγιάτικο ψωμί ψίχα μουλιασμένο και στραγγισμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός, πιπέρι, λίγο ξερό δυόσμο και λίγη ρίγανη(δεν πειράζει αν δεν βάλετε τα 2 τελευταία)
1 κοφτό κ.γ. κάρυ (φοβερή νοστιμιά)
1 κοφτό κ.γ. κανέλα (δίνει τέλειο άρωμα ανατολίτικο)
1 κ.σ. ξύδι (τα κάνει αφράτα)
1 σφηνοπότηρο ούζο (εξαίσιο άρωμα και αφρατεύουν φοβερά)
λίγο γάλα
1 αυγό
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο, έπειτα πλάθουμε μικρούτσικα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας.
Πατάτες ΣΑΝ τηγανητές
Λοιπόν επειδή σε όλους μας αρέσουν οι τηγανητές πατατούλες, ένας εύκολος τρόπος να μην πάρουμε πολλές θερμίδες από αυτές και να είναι πιο υγιεινές είναι να τις κάνουμε στο φούρνο ΣΑΝ τηγανητές όμως. Πραγματικά δεν υστερούν σε τίποτα από γεύση και εμφάνιση από τις τηγανητές. Ο τρόπος απλός.
Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα σαν να τις τηγανίσουμε. Σε μια λαμαρίνα φούρνου ή λεπτό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη και αν μας αρέσει και λίγο πάπρικα και 2 κουτάλια σούπας περίπου ελαιόλαδο. ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 για περίπου 30 με 50 λεπτά, θα τις δείτε εσείς. Εμένα μου πήρε 40 λέπτάκια περίπου. Δοκιμάστε το, αξίζει πραγματικά. Μετά πασπαλίζουμε τριμμένο τυράκι της αρεσκείας σας και έτοιμες οι πατατούλες.
το τελικό μας αποτέλεσμα.....Καλή σας όρεξη!
Πω πω πω τυχεροί αυτοί που τα φάγανε!Φαίνονται πραγματικά πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήόλη αυτή τη πιατέλα την τσακίσαμε εγώ και ο καλός μου....τέλειααα με κρύα μπυρίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmm fainontai pentanostima!teleio fagaki!
ΑπάντησηΔιαγραφή"1 κοφτό κ.γ. κανένα (δίνει τέλειο άρωμα ανατολίτικο)"
ΑπάντησηΔιαγραφήμια που δεν μου αρέσει η κανέλλα στα φαγητά μου άρεσε που την έγραψες κανένα !!
μην το παρεξηγείς, λόγω δουλειάς όλο τα λάθη ψάχνω (όπως το σφΗνοπότηρο π.χ.)
Το κόλπο με τις πατάτες φαίνεται καλό 1 πάντως δοκίμασέ τες μια φορά χωρίς αλάτι αλλά με λεμόνι (τις τηγανητές τις κάνει καλύτερες)
gpointofview δεν παρεξηγούμε φυσικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου...αχ αυτός ο χρόνος που τρέχει σαν τρελός και με κάνει απρόσεχτη φταίει...
ελπίζω να σου άρεσε το blog μου, και
καλώς ήρθες!
Καλή μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ...ανακάλυψα, τρελή κι εγώ με την μαγειρική ( σπιτίσια!!!)
και θα τα λέμε.
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ
μμμ τελειο φαγακι!!! και εγω ετσι τις κανω τις πατατουλες μιας και οι τηγανιτες ειναι οι αγαπημενες μου και βρισκω τροπους να τις κανω πιο υγιεινες!
ΑπάντησηΔιαγραφή