Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας
3 μεγάλα πράσα μόνο το άσπρο μέρος
80 - 100 γρ. ροκφόρ
1 φλιτζάνι γραβιέρα (αν θέλετε και κάποιο άλλο είδος τυριού, εγώ έβαλα και λίγο έμμενταλ που μ αρέσει)
Πιπέρι
1 κρόκο αυγού
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
μισό φλ. λευκό κρασί
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, τα σοτάρουμε στο βούτυρο για κανένα πεντάλεπτο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε απ την φωτιά και ρίχνουμε το πιπεράκι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο σφολιάτας οπότε το ξεπάγωσα και το έστρωσα στο βουτυρωμένο ταψάκι με σηκωμένες άκρες. (αν δεν έχετε ταρτιέρα χρησιμοποιήστε ένα μικρό ταψάκι στρόγγυλο). Κόβουμε τυχόν κομμάτια φύλλου που προεξέχουν (δεν τα πετάμε, τα κάνουμε μικρά πιτάκια με την γέμιση).
Αφού έχει κρυώσει λίγο το πράσο, λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ και το ρίχνουμε στο πράσο, ρίχνουμε και την γραβιέρα και αφήνουμε λίγη για το τέλος στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε ανακατέψει με τον κρόκο αυγού και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο φύλλο, ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη γραβιέρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά.
Την έκανα να την φάμε για βραδινό αλλά φαγώθηκε άνετα και την επόμενη μέρα ξαναζεσταμένη....
Καλό σας βράδυ.....σας φιλω!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου