Ads 468x60px

Τειαααα χαρά σε όλους!!!

Εύχομαι όλοι να είστε καλά και να περνάτε ακόμα πιο τέλεια τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού μας. Για εμάς είναι ο μήνας της άδειας και των διακοπών. Προσωπικά μετράω τις μέρες σαν φαντάρος πια, Τρεις και σήμερα λοιπόν και η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται. χα χα!

Η διατροφή που κάνω καλά κρατεί, χτες  μετά το καθιερωμένο εβδομαδιαίο ζύγισμα, είδα πως στις 5 εβδομάδες έχω χάσει 5 κιλά και 800 γραμμάρια. Οοοο ναι ....πάμε πολύ πολύ καλά. 

Στο επόμενο post, θα προσπαθήσω να αναρτήσω την συνταγή για το υπέροχο φαγητό που έφτιαξα χτες το βράδυ και ανυπομονώ να έρθει το μεσημέρι να το τσακίσουμε. Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες. γιάμι γιάμι σας λέω...και άκρως διαιτητική η συνταγή.

Ο χρόνος τρέχει και δυστυχώς με προσπερνάει...φεύγω για δουλεία!

Σας φιλώ και σας δίνω για φωτογραφία από το Κυριακάτικο μας μπανάκι έτσι για να σας δροσίσω λιγάκι.

Διαβάστε περισσότερα.....»

Καλό μήνα σε όλους …Η πρώτη Κυριακή του Αυγούστου έρχεται με ψαράκι στο φούρνο

Σήμερα, Κυριακή και πρώτη μέρα του Αυγούστου, αποφασίσαμε να μείνουμε στο σπίτι να ξεκουραστούμε. Να χαλαρώσουμε λίγο από τις υποχρεώσεις και φυσικά να χαρούμε το σπιτάκι μας. Ευτυχώς η ζέστη είναι αρκετά υποφερτή στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και νιώθεις που και που ένα δροσερό αεράκι στο σώμα σου.

Τα νέα μου από την διατροφή που ακολουθώ είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Προχτές είχα το καθιερωμένο ζύγισμα και έδειξε η ζυγαριά ότι ακόμα 1 κιλάκι έχει φύγει. Πάλι καλά αν σκεφτεί κανείς ότι την τελευταία βδομάδα είχα λοξοδρομήσει αρκετά. Ένας μήνας πέρασε από τότε που ξεκίνησα με μια καταπληκτική διατροφολόγο που είναι πάνω από όλα άνθρωπος και μια υπέροχη νέα μανούλα, και το αποτέλεσμα είναι 4,600 κιλά έχουν φύγει από πάνω μου. Ο δρόμος μακρύς αλλά δεν μας πτοεί τίποτα πια.

Σήμερα το μενού είχε ψαράκι. Λόγω του ότι ο χρόνος τις προηγούμενες μέρες ήταν περιορισμένος για να βγω να αγοράσω φρέσκο ψάρι, κατέληξα χτες να ψάχνω στη κατάψυξη του super market τι να αγοράσω. Μάλλον ήθελα να πειραματιστώ και κατέληξα να πάρω Γλαυκός σε φέτες. Επιστρέφοντας στο σπίτι, άνοιξα φυσικά το internet να ψάξω για το ψάρι που αγόρασα και να βρω καμία συνταγή γιατί αυτή που είχε επάνω στην συσκευασία δεν με ικανοποιούσε. Τελικά είδα πως ο Γλαύκος είναι ένα είδος γαλάζιου καρχαρία. Ναι καλά ακούσατε Τα αποτελέσματα για συνταγές όμως ήταν απογοητευτικά. Κυρίως ήταν για να γίνει τηγανητός, όπως ο μπακαλιάρος, αλλά εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να φάω τηγανητό. Έτσι αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω με αυτά που ξέρω και που είχα στην κουζίνα μου.

Ορίστε το αποτέλεσμα λοιπόν:


 Αφού τον κατέψυξα (χρησιμοποίησα 3 μέτρια κομμάτια) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τον έπλυνα καλά, τον σκούπισα του πρόσθεσα λίγο αλάτι και πιπέρι και τον έβαλα στην άκρη για να κόψω τα υπόλοιπα υλικά μου.



Έκοψα 2 ντομάτες, 1 πατάτα μεγάλη, 4 πιπεριές πράσινες, 1 μεγάλο κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες και τα αλατοπιπέρωσα. Επίσης πρόσθεσα και λίγη ριγανούλα που μ αρέσει πολύ.



Έπειτα πήρα ένα μικρό ταψάκι και άρχισα να τα βάζω σε στρώσεις. Δηλαδή έβαλα τις μισές φέτες ντομάτα κάτω, μετά τις μισές πατάτες το μισό κρεμμύδι , τις πιπεριές και το σκόρδο και έπειτα έβαλα το ψαράκι μου. Από πάνω έβαλα πάλι τις άλλες μισές φέτες πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές. Πρόσθεσα λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό, λαδάκι από πάνω τους και ελάχιστο νερό στον πάτο να μην κολλήσει.

Εδώ είναι πριν το ψήσιμο:


Από πάνω έβαλα αλουμινόχαρτο και το έψησα έτσι για 40 λεπτά, μετά το έβγαλα και το άφησα άλλο ένα τέταρτο να ξεροψηθεί, όλα αυτά στους 220 βαθμούς πάνω κάτω στο φούρνο.
Φαντάζομαι πως αν έχετε γάστρα θα γινόταν απλά υπέροχο εκεί μέσα. Εγώ δυστυχώς δεν έχω ακόμα οπότε αρκέστηκα στο αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει γρήγορα.

το συνοδέψαμε με μια ωραιότατη και πλούσια χωριάτικη σαλάτα και φυσικά ουζάκι στο μπαλκόνι μας. Η θάλασσα μας έλειπε...αχχχχ! Νοστιμότατο!!
Διαβάστε περισσότερα.....»
 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs