Ads 468x60px

Γυναίκες Σούπερ - ήρωες;;;

Όλο τον τελευταίο καιρό συζητάω με φίλες μου πίνοντας καφεδάκι ή και με γνωστές σε ιντερνετικές κουβεντούλες και όλες έχουν από ένα παράπονο για τους άντρες! Σκέφτομαι...Σκέφτομαι....τι να φταίει άραγε;

Από μικρή ηλικία οι άντρες έρχονται σε επαφή με την γυναικεία φιλοσοφία. Κάθε μάνα και κυρίως Ελληνίδα μάνα προσπαθεί να ευνουχίσει τον γιο της, να τον κάνει να λειτουργεί με τον δικό της τρόπο ασυναίσθητα και έπειτα να έχει τις ίδιες απαιτήσεις από τις συντρόφους τους.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως οι άντρες στην σημερινή κοινωνία είναι λίγο βολεμένοι. Μιλάω βέβαια για την γενιά μου, εε και λίγο πιο πριν. Τους μάθαμε να τα έχουν όλα έτοιμα. Γιατί να προσπαθήσω να βρω δουλεία, αφού οι γονείς με σπουδάζουν και με ταΐζουν. Γιατί να προσπαθήσω να κάνω φίλους, αφού ένα τρέντυ ντύσιμο και ένα μουράτο αυτοκίνητο αρκούν για να θέλουν να με κάνουν παρέα. Γιατί να προσπαθήσω να την πέσω στην γκόμενα στο μπαρ; Αφού έχω όποια θέλω ανά πάσα στιγμή (φυσικά εδώ έχουν φταίξει καθαρά και μόνο οι γυναίκες, τους μάθαμε να τα έχουν όλα στο πιατάκι τους).

και πόσα άλλα γιατί, γιατί, γιατί!!!!

Ναι οκ, από κούνια σας έχουμε καλομάθει εμείς οι γυναίκες τις ζωής σας αλλά μην το παρακάνετε ρε γ***το, αφού το μόνο που κάνετε όλοι (ναι ναι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις το ξέρω, μην βαράτε) είναι να έχετε απαιτήσεις και από ευθύνες;;;; Ελάχιστες!

Τι έχουμε μάθει από μικροί εδώ στην Ελλαδίτσα μας με τις φοβερές νοοτροπίες;

Κοίτα να πάρεις γυναίκα να σε φροντίζει, να είναι νοικοκυρά και οικονόμα. Εσύ δεν πα να είσαι ότι θέλεις, αυτή να είναι έτσι. Σαν την μάνα σου.

Και τι είναι ρωτώ η γυναίκα; Σούπερ - ήρωας;

Πλέον οι γυναίκες σπουδάζουν, δουλεύουν από μικρές, έχουν όνειρα, φιλοδοξίες και θέλουν να κάνουν καριέρα, ίσως και περισσότερο από τους άντρες πια. . Παλεύουν με εργοδότες - θηρία ενώ σκέφτονται μήπως θέλει να με ρίξει στο κρεβάτι, μήπως θέλει να με απολύσει μόλις παντρευτώ για να μην έχω απαιτήσεις.Παλεύει να βρει μια οκτάωρη εργασία γιατί μόνο στους άντρες μας δίνουν δουλεία για 8 ώρες. Κι όμως ρε φίλε εργοδότη, δεν είναι πια όπως παλιά τα πράγματα, δεν δουλεύουμε από χόμπι αλλά για να ζήσουμε αξιοπρεπώς και εμείς οι γυναίκες. Οι άντρες μας δεν είναι πια η κολόνα του σπιτιού όπως παλιά. Τώρα πλέον ένα σπίτι θέλει 2 οικονομικές κολώνες και είμαστε πρόθυμες να το βοηθήσουμε.

Αλλά ρε παιδιά μην έχετε τόσες απαιτήσεις! Σκεφτείτε. Δουλεύουμε, άλλες πολλές άλλες λίγες ώρες αλλά δουλεύουμε.Στο σπίτι έχουμε καθημερινά να μαγειρέψουμε, να συ μαζέψουμε, να στρώσουμε κρεβάτια, να μαζέψουμε αυτά που αφήνετε από δω και από κει, να περιποιηθούμε όσους έρχονται, να καθαρίσουμε μπάνιο, κουζίνα, κτλ κτλ. Όλα αυτά κάθε μέρα!

Σας κάνουμε παιδιά, τα έχουμε μέσα μας 9 μήνες και ναι ναι είναι πανέμορφο αλλά όχι όμως και τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Επίσης κάθε μήνα για 5 μέρες υποφέρουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε τα παιδιά που λέγαμε. Και όταν γεννηθούν; Ξενύχτι και  φροντίδα των παιδιών! Εμείς τα κάνουμε όλα κακά τα ψέμματα!

Στο σπίτι πρέπει να προσπαθούμε να είναι όλα τέλεια και καθαρά. Αλλά εμείς βοηθάμε μόνο όταν έχουμε όρεξη, και δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Ενώ για εμάς τις γυναίκες δεν είναι έτσι, ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνουμε είτε είμαστε με 40 πυρετό.

Επιπλέον πρέπει να είμαστε πάντα στην τρίχα. Όταν ΕΣΕΙΣ βαριέστε να ξυρίστητε, λέμε τι ωραίος που είσαι και έτσι, όταν κάνετε κοιλίτσα, λέμε αχ αυτές οι μπύρες, αλλά πάλι σας βλέπουμε όπως πριν. Ενώ ΕΜΕΙΣ;;;; Αν έχουμε τρίχες σας απωθούμε, αν δεν κάνουμε το μαλλί μια μέρα λέτε αχμ σήμερα είσαι απεριποίητη. Αν βάλουμε κιλά, πρέπει να τα χάσουμε για εσάς μπας και δεν ξενερώσετε!

Οκ βρε παιδιά, ΕΜΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ να τα κάνουμε όλα τα παραπάνω που έγραψα! Δουλεύουμε για να βοηθήσουμε και να νιώθουμε ανεξάρτητες, καθαρίζουμε γιατί έτσι μας αρέσει το σπίτι μας, κάνουμε και μεγαλώνουμε παιδιά γιατί είναι ότι πολυτιμότερο θα έχουμε κάνει και ζήσει. Αλλά μην είστε μόνο απαιτήσεις! Σκεφτείτε εσείς τι κάνετε μια Κυριακή. Ξυπνάτε και όλη την ημέρα αράζετε. Μια γυναίκα πάντα μα πάντα έχει κάτι να κάνει, μια δουλειά που δεν τελείωσε ή μόλις άρχισε! Δεν τελειώνουν ποτέ για εμάς. ΠΟΤΕ!!!!! και να ήμαστε αραχτές στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι τι έχω να κάνω μετά.

Όποιοι το διαβάσετε αυτό, αναλογιστείτε πως παλιά οι άντρες σήκωναν το φορτίο να φέρουν λεφτά στην οικογένεια να ζήσει, τώρα και αυτό το μοιράστηκαν με τις γυναίκες. Δουλεύουν και περιμένουν απ την γυναίκα τους να κρατήσει τα πάντα. Ακόμα και την οικονομία του σπιτιού πρέπει να την αναλάβει η γυναίκα, γιατί από μικροί μάθανε να μην έχουν ευθύνες. Έλεγαν, πρέπει η γυναίκα σου να τις πηγαίνεις 10 και να τα κάνει 100. Τόσο καλή να είναι στην οικονομία. Ε ρε παιδιά, κάντε και εσείς κάτι εκτός από το να κοιτάζετε να γυρίσετε απ την δουλειά, να δείτε μπάλα, να κάνετε το εκάστοτε χόμπι σας κτλ. κτλ.

Είμαστε και εμείς άνθρωποι και όχι Σούπερ - ήρωες!!!!!!

Αυτό το κείμενο έχει συζητηθεί από μένα και άλλες 8 γυναίκες και η κάθε μια είχε να προσθέσει και κάτι. Ξέρω είναι λίγο επιθετικό, αλλά καμιά φορά εμείς οι Σούπερ - γυναίκες θέλουμε να ακουστούμε παντού, οπότε υπερβάλουμε και λίγο φωνάζουμε, όπως ΤΩΡΑ. 


Φιλούρες.......
Διαβάστε περισσότερα.....»

Η μαγεία των λουλουδιών

Πάντα λάτρευα τα λουλούδια, να τα φυτεύω, να βλέπω τον ρυθμό ανάπτυξής τους, να τα χαϊδεύω για να μεγαλώσουν, να τα μυρίζω ....πάντα  θαύμαζα τους όμορφους και φροντισμένους κήπους της γειτονιάς.

Στις καλοκαιρινές μου διακοπές ανακάλυψα πως μ' αρέσει πολύ και να τα φωτογραφίζω. Πραγματικά νομίζω πως είναι το νέο μου χόμπι, αφού γεμίζει η ψυχή μου σαν ο φακός κλέβει λίγη από την ομορφιά τους και τα πανέμορφα χρώματα τους.

Πάρτε να δείτε ένα δείγμα από τις φωτογραφίες που τράβηξα και σας υπόσχομαι πως θα γίνω καλύτερη και θα αναπτύξω την τεχνική μου στο μέλλον.









































Σας αφιερώνω και ένα αγαπημένο ποίημα του Καβάφη για τα λουλούδια....

Όσα λουλούδια υπάρχουν, το καλοκαίρι ανθίζουν
        Κι’ απ’ όλα τα λουλούδια του κάμπου φαίνεται
        η νεότης πιο ωραία. Aλλά μαραίνεται
        γρήγορα, και σαν πάει δεν ξαναγένεται·
η πασχαλι[αίς] με της δροσιάς τα δάκρυα την ραντίζουν.

Όσα λουλούδια υπάρχουν, το καλοκαίρι ανθίζουν.
        Aλλά τα ίδια μάτια δεν τα κυττάζουνε.
        Και άλλα χέρια σ’ άλλα στήθεια τα βάζουνε.
        Έρχοντ’ οι ίδιοι μήνες, πλην ξένοι μοιάζουνε·
τα πρόσωπα αλλάξαν και δεν τ’ αναγνωρίζουν.

Όσα λουλούδια υπάρχουν,το καλοκαίρι ανθίζουν.
        Aλλά με την χαρά μας πάντα δεν μένουνε.
        Aυτά οπού ευφραίνουν, αυτά πικραίνουνε·
        κ’ επάνω εις τους τάφους, που κλαίμε, βγαίνουνε,
καθώς τους γελαστούς μας τους κάμπους χρωματίζουν.

Πάλ’ ήλθε καλοκαίρι κ’ οι κάμποι όλοι ανθίζουν.
        Aλλ’ απ’ το παραθύρι δύσκολα φθάνεται.
        Και το υαλί μικραίνει-μικραίνει, χάνεται.
        Το πονεμένο μάτι θολώνει, πιάνεται.
Βαρυά τα κουρασμένα πόδια, δεν μας στηρίζουν.

Για μας δεν είναι φέτος που οι κάμποι όλοι ανθίζουν.
        Λησμονημένου Aυγούστου κρίνοι μάς στέφουνε,
        τ’ αλλοτεινά μας χρόνια γοργά επιστρέφουνε,
        σκιαίς αγαπημέναις γλυκά μάς γνέφουνε
και την φτωχή μας την καρδιά γλυκά αποκοιμίζουν.


Να προσέχετε τον εαυτό σας....Καλό Βράδυ!!!






Διαβάστε περισσότερα.....»

Καλό Φθινόπορο να έχουμε....

Πάει και το καλοκαιράκι, πέρασε και μας άφησε πολλές εικόνες, μυρωδιές και αναμνήσεις....

Ετοιμάζω ένα αφιέρωμα για την Λευκάδα που πήγαμε τον Αύγουστο και περάσαμε πολύ όμορφα, αλλά όλο το αναβάλλω, ίσως γιατί νιώθω να πνίγομαι στις πολλές σκέψεις και έχασα λίγο τον εαυτό μου.

Θα περάσει όμως....ως τότε σας αφιερώνω ένα τραγουδάκι - κραυγή!

http://www.youtube.com/watch?v=FLh09U7Oo-A





Να περνάτε καλά........


''Μα εγώ θα ζήσω μέσα στη μέρα
θέλω τα χέρια να σηκώνω στον αέρα
θέλω τον ήλιο και οξυγόνο
κι αυτό το μέλλον με ελπίδα ν ανταμώνω
θέλω οξυγόνο, θέλω να ζήσω, θέλω να ζήσω, θέλω να ζήσω.''
Διαβάστε περισσότερα.....»
 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs