Ads 468x60px

Γαύρος με φετούλα ....by Thalassitsa

Να εγκαινιάσουμε το blog με μια συνταγούλα, που είναι πολύ καλοκαιρινή, ελαφριά και νόστιμη....

Σίγουρα θα την λατρευσει αυτός που αγαπά τα ψαράκια, και κυρίως τον γαύρο. 



Υλικά
1 κιλό Γαύρος Φρέσκος
2-3 πιπεριές πράσινες κέρατο
2-3 πιπεριές κόκκινες ή πορτοκαλί
1-2 σκελίδες σκόρδο 
τυρί φέτα (εγώ βάζω 2 φέτες χοντρούτσικες)
4 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - δυόσμος
1/2 φλ. λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Εγώ προτιμώ να αφαιρώ όλο το κόκκαλο, το κεφάλι και την ουρά και να τον κάνω σαν φιλετάκι. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί. Κατόπιν, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την ρίγανη, όποια άλλα μυρωδικά μας αρέσουν και την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή στο αλάτι, γιατί η φέτα που θα μπει είναι αρμυρούτσικη. Έπειτα ρίχνουμε το λαδάκι και το νεράκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά. Στην συνέχεια, τρίβουμε την φετούλα μας, και την βάζουμε στο ταψάκι και αυτήν, ανακατεύοντας την, να πάει παντού. Βάζουμε το φαγάκι μας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά να λιώσει η φέτα και να βγάλει όλη την νοστιμιά της.

Καλή σας όρεξη.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs