Ads 468x60px

Οι φακές....έβαλαν τα καλοκαιρινά τους!

Από μικρή είχα μια απέχθεια στις σούπες...από την κοτόσουπα έτρωγα μόνο την κοτούλα και απ την ψαρόσουπα μόνο το ψαράκι. Για όσπρια δεν το συζητώ. Δεν έτρωγα τίποτα. Δεν μου αρέσει το κουτάλι και πολύ, πως να το κάνουμε. Τώρα που μεγάλωσα (χι χι) και άρχισα να μαγειρεύω μόνη μου, μπορώ να πω πως έγινα πιο δεκτική σε όλα. Ακόμα και στις σούπες. Άρχισα να πειραματίζομαι και ναι...άρχισαν να μ αρέσουν τα όσπρια και οι σούπες, όπως όμως εγώ τα μαγειρεύω και με την προϋπόθεση πως είναι χειμώνας, έχει κρύο και σε τραβάει λίγο αυτός το ζεστό πιατάκι. 

Εν όψη της διατροφής που ακολουθώ που σας ανέφερα σε προηγούμενο post, πρέπει ακόμα και το καλοκαίρι με τον καύσωνα να έχω όσπρια στην διατροφή μου μια φορά την βδομάδα. Έτσι αποφάσισα πως πρέπει να ψάξω και να βρω συνταγές για όσπρια που δεν περιέχουν ζουμιά και μπορούν να φαγωθούν κρύα. Και να λοιπόν μετά από έρευνα στο internet και με λίγη δική μου φαντασία, οι φακές έβαλαν και αυτές τα καλοκαιρινά τους και είναι έτοιμες για αποδράσεις στην θάλασσα!!! χα χα...

Ιδού το αποτέλεσμα!! Γευστικότατες φακές που θυμίζουν σαλάτα καλοκαιρινή και οι γεύσεις της ταιριάζουν απόλυτα με την ψυχολογία μας για ουζάκι και μπυρίτσα στο μπαλκόνι μας το βραδάκι.


Ο τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος. Βράζουμε την φακή μας σε νεράκι μαζί με λίγες σκελίδες σκόρδο και μερικά δαφνόφυλλα για 20 - 30 λεπτά. Πρέπει να  μείνει σπυρωτή. Έπειτα την στραγγίζουμε στο στραγγιστήρι που βάζουμε τα ζυμαρικά μας. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και εκεί προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ντοματούλα, πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Φυσικά  βάζουμε και λαδάκι και λίγο ξύδι της επιλογής μας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Δοκιμάστε το....ίσως τα παιδιά σας δοκιμάσουν επιτέλους φακή....ή ίσως και εσείς την δείτε με άλλο μάτι. ;)
Διαβάστε περισσότερα.....»

Η διατροφή μας απο δώ και πέρα....

άλλαξε!

Όταν σκεφτόμουν να δημιουργήσω ένα blog, σκεφτόμουν τι θα μπορώ να γράφω καθημερινά. Από τα πρώτα πράγματα που ήθελα να μοιραστώ με όλους εσάς, ήταν οι ...μαγειρικές μου ικανότητες, χεχε. Όχι να το παινευτώ, αλλά για την ηλικία μου και τα χρόνια μου, τα πάω αρκετά καλά.

Αλλά, λίγες μέρες αφού ξεκίνησα αυτό εδώ το blog, αποφάσισα επιτέλους να αλλάξω την ζωή μου στον τομέα της διατροφής και της φυσικής μου κατάστασης. Πήγα σε διαιτολόγο, άρχισα ένα πλήρες και πολύ ισορροπημένο πρόγραμμα και όλα ευτυχώς βαίνουν καλώς. Μέχρι τώρα έχω χάσει 3,200 σε 3 εβδομάδες.

Αν πεινάω, όχι δεν θα το έλεγα, όλη μέρα τρώω, 5 γεύματα την ημέρα, αλλά τέρμα πια στα τσιμπολογήματα και στα πολύ παχυντικά φαγητά. Από δω και πέρα θα σας γράφω συχνά συνταγές οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν άνετα σε μια δίαιτα.  Ναι δεν φοβάμαι την λέξη δίαιτα όπως πολλοί . Αυτή τη στιγμή είναι δίαιτα, αλλά με τον καιρό θα γίνει τρόπος ζωής και θα αλλάξουν οι διατροφικές μου συνήθειες. Εκεί στοχεύω πρώτα και μετά στα κιλά που θέλω να χάσω.

Τέλος, άρχισα επιτέλους να πίνω νερό....πολύυυυυυυ νερόοοοοοοοοοοοο!!!

Αυτά τα νέα μου! Σας γλυκό - φιλώ......
Διαβάστε περισσότερα.....»

Χαμένη .....εδώ και κεί....

Ο τίτλος τα λέει όλα. Χάθηκα, όχι μόνο από το ίντερνετ αλλά και από πολλούς φίλους και γνωστούς.

Οι λόγοι κάποιοι χαρούμενοι, κάποιοι δυσάρεστοι, βλέπετε όλα μέσα στην ζωή είναι και αναμιγνύονται....Μια μέρα πηγαίνεις σε έναν γάμο, χορεύεις, ξεφαντώνεις, δίνεις όλο σου το είναι και μετά από λίγες μέρες περνάς την μισή σου μέρα σε ένα νοσοκομείο. Όχι ...όχι, μην τρομάζετε, δεν έπαθε κανείς τίποτα, μια προγραμματισμένη επέμβαση συγγενικού προσώπου που όμως σε κάνει να βλέπεις την ζωή με άλλο μάτι.

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί πολύ απλά αν τριγυρνάς όλη την ημέρα σε ένα νοσοκομείο και βλέπεις τα χίλια δυο. Τροχαία, καρκίνους....μιλάς με αυτούς τους ανθρώπους, προσπαθείς να απαλύνεις τον πόνο τους, ακόμα και αν είναι άγνωστοι σου, αλλά στην τελική αυτοί είναι που απαλύνουν την δική σου ψυχούλα. Αφού φύγεις βλέπεις την ζωή αλλιώς. Λες γιατί κάθομαι και αγχώνομαι για μα....κιες;;; Την βλέπεις αλλιώς και κοιμάσαι ευτυχισμένος το βράδυ για τα διδάγματα που πήρες. Αφού περάσουν οι μέρες και τελειώσουν όλα, γυρνάς στο σπίτι σου και στην καθημερινότητα σου, ξανακυλάς στο άγχος, στα νεύρα, στους καυγάδες, στην μιζέρια. Και όλα αυτά για μέχρι να ξαναβρείς κάτι που να σε ταρακουνήσει πάλι.

Τι να πει κανείς...μάλλον δεν ήμαστε και πολύ καλά εμείς οι άνθρωποι.....αλλά That 's life.....μάλλον όχι....that ' s people!!!

Να μου προσέχετε τον εαυτό σας.....Σας φιλώ!!! σμουάτσσσσσσσ!!!
Διαβάστε περισσότερα.....»
 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs