Ads 468x60px

It's Pizza Time.....


Χτες το βράδυ εν όψη του αγώνα ποδοσφαίρου της εθνικής μας ομάδας, αποφάσισα να φτιάξω σπιτική pizza. Η επιτυχία ήταν σίγουρη αφού η συνταγή ήταν δοκιμασμένη, οι μπύρες στην κατάψυξη και ξεκινάμε....

Για την ζύμη : 
2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο




Σε μια λεκανίτσα / μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά μας, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά το γάλα σε μια τρύπα στην μέση και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Κάνουμε μια μπάλα με την ζύμη μας, ρίχνουμε λίγο αλευράκι στον πάτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα 20λεπτο. Εν το μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα μας.

Για την σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 250 γρ. πούμαρο και προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 κουταλάκι ρίγανη, βασιλικό, λίγο ζάχαρη και λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε  να πάρουν μια βράση και έτοιμη η σάλτσα μας για την βάση της πίτσας.



Παίρνουμε την μπάλα του ζυμαριού στο χέρι μας και το απλώνουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο ταψί. Εγώ το απλώνω με το χέρι και είναι πολύ εύκολο. Στην συνέχεια απλώνουμε την σάλτσα μας και τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά μας που έχουμε να βάλουμε. Καλή σας όρεξη λοιπόν με πολλές βραδιές πίτσας.....






10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η συνταγή την ίδια ζύμη κάνω κι εγώ για πίτσες και πίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πίτσα είναι αυτή καλέ;
    Ακόμη μου τρέχουν τα σάλια.
    Και είμαι και σε δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λαχταριστή σπιτική αντιπρόταση!
    Δύο μεγάλα κομμάτια παρακαλώ πολύ...:))))))))))))
    Προσωπικά δεν βάζω πάντα μαγιά στη ζύμη. Κάποιες φορές μόνο τα υπόλοιπα υλικά, κάποιες φορές με ανθρακούχο νερό, κάποιες με μαγειρική σόδα και μπι πι...

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Any time is good for pizza;-)
    Φαίνεται λαχταριστή και πεντανόστιμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει άνθρωπος που θα πει όχι στην pizza????
    Ξελιγωτική!!!
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιτσα, πίτσα, θέλω λίγη πιτσα. Ζητοκραυγάζω τώρα που σου γράφω. Μου άναψες φωτιές, σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό φθινόπωρο και καλή δύναμη εύχομαι!
    Για να ξεχαστούμε και λίγο από όλα αυτά που συμβαίνουν, σου προτείνω ένα blogo-παιχνίδι, αν θέλεις να παίξεις:
    (http://chefkang.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα την δοκιμάσουμε! φαίνεται απίθανη, σ'ευχαριστώ θαλασσίτσα μου, χάρηκα που σε γνώρισα και από κοντά! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρέυω την πίτσα και έχω να φάω πολύ καιρό γιατί δεν έχω παρέα!!!!Αυτή τη συνταγή κάνω και εγώ χωρίς το γάλα όμως!Το μυστικό είναι να μπει το λάδι για να γίνει μαλακή και φυσικά να μείνει για μια ώρα περίπου ώστε να φουσκώσει....πάντως μεταξύ μας ...προτιμώ τις έτοιμες που είναι ψημένες σε φούρνο με ξύλα!!!Ακόμη μια φορά όμως αξίζεις συγχαρητήρια που ασχολήσαι με όλα αυτά...σπανίζει στις μέρες μας σε κορίτσια της ηλικίας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs