Ads 468x60px

Οι φακές....έβαλαν τα καλοκαιρινά τους!

Από μικρή είχα μια απέχθεια στις σούπες...από την κοτόσουπα έτρωγα μόνο την κοτούλα και απ την ψαρόσουπα μόνο το ψαράκι. Για όσπρια δεν το συζητώ. Δεν έτρωγα τίποτα. Δεν μου αρέσει το κουτάλι και πολύ, πως να το κάνουμε. Τώρα που μεγάλωσα (χι χι) και άρχισα να μαγειρεύω μόνη μου, μπορώ να πω πως έγινα πιο δεκτική σε όλα. Ακόμα και στις σούπες. Άρχισα να πειραματίζομαι και ναι...άρχισαν να μ αρέσουν τα όσπρια και οι σούπες, όπως όμως εγώ τα μαγειρεύω και με την προϋπόθεση πως είναι χειμώνας, έχει κρύο και σε τραβάει λίγο αυτός το ζεστό πιατάκι. 

Εν όψη της διατροφής που ακολουθώ που σας ανέφερα σε προηγούμενο post, πρέπει ακόμα και το καλοκαίρι με τον καύσωνα να έχω όσπρια στην διατροφή μου μια φορά την βδομάδα. Έτσι αποφάσισα πως πρέπει να ψάξω και να βρω συνταγές για όσπρια που δεν περιέχουν ζουμιά και μπορούν να φαγωθούν κρύα. Και να λοιπόν μετά από έρευνα στο internet και με λίγη δική μου φαντασία, οι φακές έβαλαν και αυτές τα καλοκαιρινά τους και είναι έτοιμες για αποδράσεις στην θάλασσα!!! χα χα...

Ιδού το αποτέλεσμα!! Γευστικότατες φακές που θυμίζουν σαλάτα καλοκαιρινή και οι γεύσεις της ταιριάζουν απόλυτα με την ψυχολογία μας για ουζάκι και μπυρίτσα στο μπαλκόνι μας το βραδάκι.


Ο τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος. Βράζουμε την φακή μας σε νεράκι μαζί με λίγες σκελίδες σκόρδο και μερικά δαφνόφυλλα για 20 - 30 λεπτά. Πρέπει να  μείνει σπυρωτή. Έπειτα την στραγγίζουμε στο στραγγιστήρι που βάζουμε τα ζυμαρικά μας. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και εκεί προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ντοματούλα, πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Φυσικά  βάζουμε και λαδάκι και λίγο ξύδι της επιλογής μας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Δοκιμάστε το....ίσως τα παιδιά σας δοκιμάσουν επιτέλους φακή....ή ίσως και εσείς την δείτε με άλλο μάτι. ;)

1 σχόλιο:

  1. λες?? εμενα μαρεσει να εχει ζουμι η φακη και να βουταω με ψωμι αλλιως ετσι στεγνες δεν τις εχω δοκιμασει ποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs