Ads 468x60px

Τηγανιτό ρύζι στο Wok

Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι μου.....

Για μένα η εβδομάδα ξεκινάει με ρεπό απ την δουλειά και δουλειές στο σπιτάκι μας. Αλλά ο καιρός δεν συνωμοτεί μαζί μου και δυστυχώς θα βρέχει όλη μέρα.

Πίνοντας το πρωινό μου καφεδάκι σας φιλώ απ την μουχλιασμένη πόλη μας και σας δίνω ένα πεντανόστιμο κινέζικο ρυζάκι που το έφτιαξα στο ολοκαίνουργιο wok που μου έκαναν δώρο τα πολυαγαπημένα μου φιλαράκια (Χριστινάκι, Ολγάκι, Παρούλη σας ευχαριστώ και από δω και σας υπόσχομαι και ιντερνετικά ένα κινέζικο γεύμα). Πραγματικά είναι εκπληκτικό σκεύος και μπορείς να κάνεις πολλές και απίστευτες συνταγές.

Ας έρθουμε στο θέμα μας.

Τα υλικά μας είναι λαχανικά (πιπεριές, αρακάς, καροτάκια, μπαμπού, baby corns και ότι άλλο θέλετε) κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια και βρασμένα ελάχιστα. Κομματάκια κοτόπουλο επίσης πολύ μικρά είτε βρασμένο είτε ψητό. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λίγο μπέικον ή μόνο τα λαχανικά μας.



Χρησιμοποιούμε ρύζι basmati, το πλένουμε καλά και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας το wok πολύ πολύ καλά να κάψει παντού και ενώ περιμένουμε χτυπάμε ένα αβγό σαν να είναι για ομελέτα.

Αφού κάψει το wok, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή αν δεν υπάρχει μια κουταλιά μαργαρίνη. βάζουμε τα λαχανικά μας και το κοτόπουλο ή μπέικον, τα κάνουμε λίγες σβούρες μέσα στο σκεύος και έπειτα προσθέτουμε το ρυζακι μας και το αβγό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το αβγό να γίνει κίτρινα μικρά κομματάκια. Λίγο πιπεράκι και έτοιμο το τηγανητό μας ρυζάκι. 

το tip της συνταγής είναι το wok μας να είναι πολύ ζεστό από όλες της πλευρές του.

Ιδού το αποτέλεσμα.....Μιαμ μιαμ....

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε να ζήσουμε μεγάλες κινέζικες στιγμές..Μην ξεχάσεις την κινέζικη coca-cola και τα κινέζικα σκυλιά....
    Τρέμε Χουάνγκ..
    Πασχαλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs