Ads 468x60px

''Πάμε για μια καινούργια αρχή''

Γεια σας φίλοι μου...

καλή εβδομάδα να έχουμε, αν και μια μέρα καθυστερημένα...

Το παρακάτω άρθρο το έγραψε η πολύ πολύ καλή μου φίλη, Χριστίνα Βοσνακίδου, Εκπαιδευόμενη στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία και το Ψυχόδραμα και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ψηφιακού περιοδικού για τον δήμο του Λαγκαδά http://www.all4lagadas.gr .

Είναι το πρώτο της άρθρο, το βρήκα άψογο, το ένιωσα και συμφώνησα απόλυτα σε όλα όσα λέει, και σας το παρουσιάζω και σε εσάς. καλή ανάγνωση λοιπόν....

''Πάμε για μια καινούργια αρχή''

<<Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί, ονειρευτεί μια καινούρια συνθήκη στη ζωή μας; Πόσοι δεν κάναμε το βήμα για να αγγίξουμε τα θέλω και τα όνειρα μας; Αλλά τι γίνεται με όσους από εμάς μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν ή στάσιμοι κοιτώντας με αγωνία τη ζωή να περνάει; Οι ζωές όλων μας είναι γεμάτες με τελειώματα και νέα ξεκινήματα σ’ όλα τα επίπεδα. Μια πόρτα κλείνει αλλά ανοίγει κάποια άλλη για να υποδεχθεί κάποιον ή κάτι στη ζωή μας. Τι είναι αλήθεια αυτό που μας φοβίζει και δεν μπαίνουμε και με τα δυο πόδια στη καινούργια συνθήκη ή κάποιους τους κρατάει έξω από την πόρτα διστάζοντας να την ανοίξουν;

Μια πρώτη και εύκολη δικαιολογία, που ακούω συχνά, είναι ότι στη ζωή όλα είναι ίδια…Οι γυναίκες είναι όλες ίδιες στη συμπεριφορά, οι άνδρες δε ακόμα πιο ίδιοι, δεν υπάρχουν καλοί εργοδότες (γιατί όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους και πώς να σε εκμεταλλευτούν), όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι χάλια και φυσικά που να εμπιστευτείς τους ανθρώπους και να κάνεις φιλίες, όλοι θα σου την φέρουν πισώπλατα… Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Σίγουρα όταν γενικεύουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας από το να έρθει σε επαφή με μεγαλύτερες ανασφάλειες και φόβους μας, αλλά όλοι ή έστω οι περισσότεροι έχουμε την ανάγκη για φρέσκο «αέρα» στη ζωή μας και αυτό θα έρθει μόνο μέσα από ξεκινήματα και αλλαγές που υποστηρίζουν την ίδια τη ζωή. Ωστόσο, όλες οι γενικευμένες ή μη δικαιολογίες πάντα έχουν ένα πυρήνα αλήθειας. Σίγουρα δε ζούμε σ’ ένα ιδανικό κόσμο που όλα είναι υπέροχα, αρκεί να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, την απαξίωση..

Στο κόσμο και την πραγματικότητα που οι καθένας βιώνει μοναδικά, συνήθως, οι φοβίες και οι προβληματισμοί για το άγνωστο, διότι κάθε καινούρια αρχή είναι για τον καθένα μας άγνωστη, πιθανότατα να έχουν βαθύτερους λόγους. Τις περισσότερες φορές οι παρελθούσες εμπειρίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αν έχουμε βγει από μια σχέση (ερωτική, επαγγελματική ή φιλική) τραυματισμένοι ψυχικά , με άσχημα και αρνητικά συναισθήματα και με την αίσθηση της αδικίας και της απογοήτευσης, σίγουρα, με μεγάλη δυσκολία και επιφύλαξη θα είμαστε απέναντι σε μια καινούργια προοπτική.. Για να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα μπροστά θα πρέπει να απαλλαχθούμε από τα μαύρα στίγματα που μας έχει αφήσει, να πάρουμε γνώση από όλη αυτή την εμπειρία για το μέλλον και να σταματήσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες στον εαυτό μας ή τον άλλον : δεν δώσαμε αρκετά στην σχέση , δεν μπορούσαμε να χειριστούμε τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές του άλλου ατόμου κλπ., ακόμα και αν εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το τέλος. Σίγουρα στη ζωή υπάρχουν και απρόοπτα. Να τερματίζεται μια σχέση βίαια και γρήγορα χωρίς να το έχουμε επιλέξει. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε πάντα σε επαφή με τα συναισθήματα μας και ουσιαστικά να περάσουμε από μια διαδικασία πένθους, ώστε να κλείσει μέσα μας ομαλά.

Ένας ακόμα βασικός λόγος που τείνουμε να βάζουμε σε αναμονή την καινούργια συνθήκη είναι όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με το κοινωνικό γίγνεσθαι ή την οικογένεια μας ή τους φίλους μας. Τείνουμε συχνά να ακολουθούμε το ρεύμα που, ενδεχομένως, να μας επιβάλλεται μ’ έναν πραγματικά κομψό τρόπο και πάντα για το «καλό» μας και ουσιαστικά αγνοώντας τις πραγματικές μας ανάγκες και χάνοντας την ελεύθερη βούληση στις επιλογές μας. Σ’ αυτήν την περίπτωση έχουμε να παλέψουμε με θηρία αν αποφασίσουμε να κάνουμε το βήμα παρακάτω στη ζωή μας. Αυτό θα το κατακτήσουμε σιγά σιγά κτίζοντας την αυτοπεποίθηση μας, σπάζοντας τις γνωστικές μας ακαμψίες και ανοίγοντας τους ορίζοντες μας και τέλος κόβοντας το γόρδιο δεσμό με ότι λειτουργεί σαν τροχοπέδη στη ζωή μας.

Σ’ όλα όσα αναλύσαμε παραπάνω σίγουρα υπάρχει και ο έντονος φόβος αποτυχίας. Ένας φόβος που οι περισσότεροι τον πρωτοσυνάντησαμε από την παιδική μας ηλικία. Ακόμα και να αποτύχουμε αυτό θα πρέπει να μας δίνει δύναμη και γνώση για το μέλλον, γιατί την καλύτερη γνώση την παίρνουμε μέσα από τις αποτυχίες μας και έτσι επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους και τα θέλω στη ζωή μας γιατί ποτέ δεν είναι τα ίδια.

Μερικοί λένε ότι κάποτε τελειώνουν όλα, προσωπικά πιστεύω ότι όταν τελειώνει κάτι ΠΑΝΤΑ ξεκινάει κάτι καλύτερο, ομορφότερο και δημιουργικότερο! Και η διαδρομή σε κάνει ώριμο και σίγουρο. Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα για μια καινούργια αρχή, με σεβασμό και τιμή στον εαυτό μας, στο παρελθόν μας και τις εμπειρίες μας. Ας βρούμε το κουράγιο να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να ζήσουμε.. Καινούργια μέρα, καινούργια αρχή…>>

Χριστινάκι μου, σου εύχομαι πολλές πολλές επιτυχίες στο μέλλον....και να ήμαστε δίπλα σου να σε θαυμάζουμε....
Διαβάστε περισσότερα.....»

Καλό Σαββατοκύριακο....

Αγαπημένη μου blogoγειτoνιά, σας εύχομαι να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε το σαββατοκύριακο σας...προσπαθήστε να διώξετε μακρυά την πίκρα, την μελαγχολία και τις έννοιες των ημερών που δυστυχώς ζούμε και απολαύστε στιγμές είτε μόνοι σας, είτε με αυτούς που αγαπάτε...

σας αφιερώνω ένα τραγουδάκι, έτσι λίγο αισιόδοξο, μπας και το πιστέψω και η ίδια...

Διαβάστε περισσότερα.....»

THE SOCIAL NETWORK....η ταινία που καθορίζει την δεκαετία

Πρόσφατα είδαμε την ταινία 'the social network' και πραγματικά την θεωρώ αν όχι την καλύτερη, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Η υπόθεση  της αφορά, όπως πολύ καλά μαντεύετε απ τον τίτλο, το πολυαγαπημένο στους περισσότερους και μισητό σε λιγότερους...FACEBOOK το οποίο σήμερα αριθμεί 500 χιλιάδες χρήστες.

Ο Mark Zuckerberg είναι ενοχλητικός, αντικοινωνικός, και simple μακάκας. Ένας εκνευριστικά πανέξυπνος 19χρονος φοιτητής του Harvard που χρησιμοποιεί (κλέβει;) και τελικά εξαπλώνει την ιδέα δύο συμφοιτητών του για τη δημιουργία μιας low-level σελίδας δικτύωσης των φοιτητών του Harvard. Ο Mark αν και συμφωνεί να τους βοηθήσει, παίρνει την ιδέα και με την οικονομική βοήθεια του μοναδικού του φίλου Eduardo Saverin, την εκτινάσσει στα επίπεδα του theFacebook, όπως είχε αρχικά ονομαστεί.

Εξακόσιοι νέοι χρήστες σε μόλις 24 ώρες, και 22 χιλιάδες μέσα σε λίγες εβδομάδες μόνο μέσα στο πανεπιστήμιο του Harvard.

Το theFacebook μπαίνει στο λεξιλόγιο όλων των φοιτητών και οι δημιουργοί του γίνονται διάσημοι. Όμως το facebook, έστω και σε πολύ διαφορετική μορφή, ήταν ιδέα άλλων και έτσι μαζί με τους φίλους αυξάνονται και οι εχθροί. Αρχίζουν οι μηνύσεις, οι απειλές αλλά το Facebook δεν έχει σταματημό, γρήγορα εξαπλώνεται σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας και πριν καλά το καταλάβουν σε όλο το κόσμο. Μέσα σε λίγα χρόνια γίνεται ο νεότερος δισεκατομμυριούχος αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται και σε δύο μεγάλες εξωδικαστικές διαμάχες με τους φοιτητές που είχαν την αρχική ιδέα αλλά και με τον πρώην καλύτερό του φίλο.

 Η ταινία είναι άριστα σκηνοθετημένη από τον David Fincher (σκηνοθέτης αρκετών ταινιών όπως το Zodiac, The Curious Case of Benjamin Button, Seven, Fight club  κ.α.) που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Ben Mezrich και μαζί με τον Aaron Sorkin αποτελούν τους σεναριογράφους της. 

Γρήγοροι διάλογοι που τονίζουν την ευφυΐα, την αντικοινωνικότητά και την 'ειρωνεία' της τεχνολογίας...σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μουσική του Trent Reznor και τις εξαιρετικές ερμηνείες των Jesse Eisenberg, Andrew Garfield αλλά και του Justin Timberlake, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό κατά την γνώμη μου πάντα. 

O Fincher χτίζει την πλοκή του στα «παρασκήνια», ψυχογραφώντας τους ήρωες του και (κατασκευαστές της σελίδας) αφήνοντας εκτός την επιμέρους χρήση του facebook από τους χρήστες και τις αλλαγές που επέφερε αυτό στην καθημερινότητά τους.

Επικεντρώνεται κυρίως στον αινιγματικό χαρακτήρα του Mark Zuckerberg. Η ψυχρότητα, η εγωπάθεια, η εφευρετικότητα μιας ιδιοφυΐας όπου μοναδικό του κίνητρο μοιάζει το απωθημένο του έρωτά του.



Ο/οι - δημιουργοί του Facebook, έκαναν στην πράξη κάτι που προϋπήρχε με άλλες ονομασίες παλιότερα, απλά αυτό το πρότυπο δικτύωσης εμπλουτίστηκε (και συνεχίζεται) με νέες εφαρμογές, κυρίως πολυμέσων. Ο κώδικας καθημερινά αλλάζει, βελτιώνεται. Δε γίνεται να μείνει πίσω, ούτε δευτερόλεπτο. Όπως αλλάζουν και τα ανθρώπινα συναισθήματά μας. Ο άνθρωπος δε μένει στάσιμος πνευματικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά, σωματικά. Έτσι και στην ιστορία μας, δίνεται η ευκαιρία στους χαρακτήρες να αποτυπώσουν την δική τους εκδοχή για το μέλλον σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία, τα πιστεύω, τις προτεραιότητες και τη θέληση να πετύχουν τα όνειρά τους. Ο καθένας από την πλευρά του πιστεύει πως έχει δίκιο. Ο καθένας υποστηρίζει το συμφέρον του. Εκείνος όμως που κάνει τομή στο συμφέρον μιας ευρύτερης κοινωνικής ομάδας, με κοινά ενδιαφέροντα ουσιαστικά συντελεί στην πρόοδο.

Γιατί η πρόοδος δεν έρχεται μόνο από τους φίλους. Αναγκαίο κακό οι εχθροί όπως λέει και το logo της ταινίας. Φυσικό συστατικό της προόδου καθώς δε μπορεί να είσαι αρεστός σε όλους. Λογικό. Η ισχύς του αντιπάλου είναι το κίνητρο της υπέρβασης, της αυτοβελτίωσης, της επιτυχίας. Χωρίς αντίπαλο, τα πράγματα χαλαρώνουν, μένουν στάσιμα.


Χωρίς συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, χωρίς πίστη και φιλία αλλά και χωρίς χρήμα και φθόνο, μια κοινωνία θα ζούσε στην παρακμή. Σήμερα είναι το facebook. Σε 2-3 χρόνια κάτι άλλο. Δεν υπάρχει άλλωστε 'τέλειο' στην πληροφορική. Και κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται στις δόξες του. Την τύχη του napster θα μπορούσε να έχει το facebook. Όπως σήμερα εξελίσσεται π.χ. η "html 5" εξελίσσοντας την για πολλά χρόνια γλώσσα προγραμματισμού του web - ως ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα  απλοποιημένης ανασύνθεσης - έτσι  και τα όρια αναδιαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζονται οι ρόλοι. Το θέμα της τεχνολογίας σήμερα είναι παρελθόν. Χωρίς διακοπή...



Το The Social Network είναι μια ταινία για το Facebook και δε μπορώ να εγγυηθώ ότι αν δεν έχετε καμία σχέση με το θέμα πως θα την ευχαριστηθείτε τόσο πολύ, αλλά σίγουρα έχει τόσα “τυπικά” συστατικά και είναι μια μοντέρνα και ενδιαφέρουσα ιστορία που πραγματικά μπορείς να πιστέψεις ότι είναι αληθινή, όσο εξωπραγματική και αν φαίνεται.Για μένα αξίζει να την δείτε έστω και από περιέργεια.

(πάω τώρα να εισπράξω τα λεφτά από την διαφήμιση που της έκανα...χιουμοράκι...κρύο ;




Διαβάστε περισσότερα.....»

Σκέψου ...και αδυνάτισε! (Μέρος 2)

Προσθήκη λεζάντας

Ας μιλήσουν λοιπόν οι ειδικοί....

Το μυαλό ευθύνεται για όλα, ακόμα και για τα περιττά κιλά σου, όλα είναι στο κεφάλι σου.Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της δίαιτας σου.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί μερικά άτομα καταφέρνουν και κρατούν κάποια δίαιτα μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους, ενώ άλλοι τη χαλάνε και βρίσκονται συνεχώς σε μόνιμη κατάσταση δίαιτας χωρίς να έχουν αποτελέσματα; 
Η πρώτη κατηγορία μήπως έχει περισσότερη αυτοπειθαρχία; Όχι. Απλώς σκέφτεται διαφορετικά. Μετάτρεψε τις παλιές σκέψεις που σαμποτάρουν τις προσπάθειές σου σε θετικές και χάσε βάρος μια για πάντα.  

1η Λάθος Σκέψη:
Αφού παρήγγειλα ένα σουβλάκι, να μην πάρω και πατάτες;
Άλλαξε την:
Μπορώ να κάνω μία παρασπονδία, όχι δύο. Αφού θα φάω το σουβλάκι, θα φάω μία σαλάτα αντί για πατάτες. Αυτό το λάθος σκεπτικό στηρίζεται στο εξής: αφού ήδη χάλασες τη δίαιτά σου με το σουβλάκι, γιατί να μην το φτάσεις στα άκρα; Για να αποφύγεις τέτοιες καταστροφικές συμπεριφορές, επανεξέτασε το τι είναι υγιεινή διατροφή. Επίτρεψε στον εαυτό σου να παραστρατεί πού και πού, αρκεί να συνοδεύεις αυτήν την παρασπονδία με κάτι υγιεινό - όπως φρούτα ή λαχανικά. Ακόμα κι ένα σουβλάκι που κυμαίνεται γύρω στις 300-400 θερμίδες δεν θα σε παχύνει μία φορά την εβδομάδα. Όταν όμως το συνοδεύεις με πατάτες, μπορεί να προσθέσει στη ζυγαριά σου κάποια περιττά κιλάκια. Πάρε άλλο ένα παράδειγμα: έχεις μπροστά σου μία σακούλα με πατατάκια. Είσαι άτομο που θα φάει ένα δύο ή θα καταλήξεις να φας όλο το σακουλάκι; Αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς, καλύτερα να μην ξεκινήσεις καθόλου. Ένα σακούλι σημαίνει πάνω από 500 θερμίδες. 
 
2η Λάθος Σκέψη:
Δεν έχω καταφέρει ποτέ να αδυνατίσω.
Άλλαξε την:
Αυτήν τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, Θυμήσου ότι, αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, συνήθως αυτό συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση. Αν σκέφτεσαι αρνητικά συνεχώς, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο. Έτσι αντί να λες στον εαυτό σου ότι είσαι χοντρός μπορείς να κάνεις πιο θετική σκέψη, όπως: ναι, είμαι όντως χοντρός, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα είμαι ένα κιλό λιγότερο. 
 
3η Λάθος Σκέψη:
Γιατί να κάνω δίαιτα τώρα; Πέρασε το καλοκαίρι.
Άλλαξε την:
Αν δεν προσέχω τώρα, θα έχω ακόμα περισσότερο βάρος να ξεφορτωθώ όταν έρθει η άνοιξη του χρόνου. Έρευνες δείχνουν ότι παίρνεις σχεδόν 1/2-1 κιλό στις γιορτές. Μέχρι να φτάσει το επόμενο καλοκαίρι, θα βρεθείς με 2-3 κιλά παραπάνω. Για να αποφύγεις αυτήν την αύξηση βάρους, έχε το μαγιό σου κρεμασμένο κάπου (π.χ. στην πόρτα της τουαλέτας) που να μπορείς να το βλέπεις όλο το χρόνο, για να σου θυμίζει ότι πρέπει να προσέχεις. Επιπλέον, ξεκίνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής πριν αρχίσει το κρύο, γιατί όταν μπει πια το φθινόπωρο και ο χειμώνας, δύσκολα ξεκολλάει κάνεις από τον καναπέ. 
 
4η Λάθος Σκέψη:
Όλοι στο σόι μου είναι παχύσαρκοι, δεν μπορώ να αλλάξω.
Άλλαξε την:
Δεν μπορώ να αλλάξω το DNA μου, αλλά μπορώ να αλλάξω τη μοίρα μου. Μην είσαι μοιρολάτρης. Πράγματι, τα γονίδια παίζουν ρόλο κι ορίζουν έναν συγκεκριμένο σωματότυπο. Μπορεί να μη γίνεται να αποκτήσεις ποτέ επίπεδους κοιλιακούς, ωστόσο έχεις έλεγχο στο πόσο μπορεί να ζυγίζεις. Αντί να εστιάζεις την προσοχή σου στο ιδανικό σώμα, βάλε στόχο την καλή υγεία. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι, αν υπάρχει κληρονομικότητα για παχυσαρκία, μπορεί να υπάρχει και για χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο. Αν λοιπόν είσαι παχύσαρκος, βρες το ανώτατο όριο βάρους σου χρησιμοποιώντας το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) όπου διαιρείς το βάρος σου σε κιλά με το ύψος σου στο τετράγωνο. Αυτός ο αριθμός πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18,5-25. Για να βρεις το ανώτατο όριο κιλών που πρέπει να είσαι, πολλαπλασίασε το βάρος σου στο τετράγωνο επί 25 κι αυτό είναι το ανώτατο βάρος που πρέπει να έχεις. Έτσι ένα άτομο που έχει ύψος 1,85, έχει ανώτατο βάρος (1,85)2 x 25= 85,5 κιλά.

5η Λάθος Σκέψη:
Μετά από τόσο σκληρή προπόνηση μου αξίζει μία πίτσα.
Άλλαξε την:
Μετά από τόση σκληρή προπόνηση, το σώμα μου αξίζει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις θερμίδες που έκαψαν με τη γυμναστική. Ένας άντρας που ζυγίζει 85 κιλά, για να κάψει 4 μέτρια κομμάτια πίτσας (1/2 πίτσα δηλαδή) θα έπρεπε να σηκώνει βάρη επί 2 ώρες + 2 ώρες γρήγορο περπάτημα= 4 ώρες.
Σκέψου αυτές τις αντιστοιχίες:
100 θερμίδες: 15 λεπτά γρήγορο περπάτημα.
200 θερμίδες: 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα.
400 θερμίδες: 1 ώρα γρήγορο περπάτημα.
Άλλαξε την ιδέα που έχεις ως επιβράβευση. Αντί να ζητάς φαΐ, βρες κάτι άλλο για επιβράβευση: ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, ένα βιβλίο ή περιοδικό, μία ταινία που θες να δεις εδώ και καιρό.

6η Λάθος Σκέψη:

Είναι απόγευμα. Θα φάω μία σοκολάτα, γιατί αισθάνομαι κουρασμένος.
Άλλαξε την:
Όταν έχω κούραση, χρειάζομαι τροφή που θα μου δώσει μακροχρόνια ενέργεια. Οι σοκολάτες και τα γλυκά έχουν μικρή διατροφική αξία και αποσταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανάγκη για περισσότερο φαγητό μετά από λίγη ώρα και δημιουργεί μια κατάσταση στον οργανισμό, όπου το σώμα αποθηκεύει πιο πολύ λίπος. Σταμάτα τις υπογλυκαιμίες το απόγευμα αποφεύγοντας μεσημεριανά που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και προτίμησε γεύματα που περιέχουν και πρωτεΐνη. Επίσης προγραμμάτισε να τρως συχνά μίνι γεύματα, έτσι ώστε να μη φτάνεις σε σημείο να πεινάς τόσο που να μην μπορείς να αντισταθείς σε γλυκά, τυρόπιτες κ.λπ. Επιπλέον όταν θα φας ένα σνακ, προτίμησε να συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά, όπως ολικής αλέσεως κρακεράκια με λίγο τυρί ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με ένα φρούτο. 


Αντιδιαιτητικές Συνήθειες.
Αυτή η λίστα περιλαμβάνει συνήθειες, που σαμποτάρουν τις προσπάθειές σου να χάσεις βάρος (όσο καλή κι αν είναι η δίαιτά σου). Δεν θα τις έχεις όλες, αλλά ακόμα κι αν έχεις μία ή δύο, μπορείς να επηρεάσεις την αποφασιστικότητα και την επιτυχία σου. 

- Κάνω παρέα με άτομα που έχουν για διασκέδαση μόνο το φαΐ.
- Δεν ζητώ υποστήριξη από κανέναν.
- Προσπαθώ να είμαι τέλειος και ακολουθώ τη δίαιτα κατά λέξη. Αν τη χαλάσω, το θεωρώ αποτυχία.
- Περιμένω να χάσω γρήγορα.
- Δεν χρησιμοποιώ ποτέ ολόσωμο καθρέφτη.
- Δεν προβλέπω τι θα κάνω σε περιπτώσεις υψηλού ρίσκου (ταβέρνες, πάρτι κ.λπ.).
- Έχω επικίνδυνες τροφές μες στο σπίτι (μπισκότα, πατατάκια).
- Δεν κοιμάμαι αρκετά.
- Βάζω πολύ δύσκολους στόχους.
- Διαλέγω δίαιτες που δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μου. 

Όλα τελικά είναι στο μυαλό και στο ότι συνεχώς μας αρέσει να δικαιολογούμε τον εαυτούλη μας....
Διαβάστε περισσότερα.....»

Σκέψου ...και αδυνάτισε! (Μέρος 1)

Καλησπέρα φίλοι μου! εύχομαι να είστε όλοι πολύ πολύ καλά...

Το θέμα που σκέφτηκα σήμερα να ασχοληθώ είναι η διατροφή. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post, από τον Ιούλιο έχω ξεκινήσει δίαιτα με την βοήθεια μιας φοβερής διαιτολόγου (όποιος ενδιαφέρεται την συστήνω) και μέχρι τώρα έχω χάσει 11 κιλά. Ο στόχος μου είναι άλλα τόσα, σύνολο δηλαδή 22. Δεν είναι και λίγα, αλλάζει όλο σου το 'είναι', ο τρόπος ζωής, η ψυχολογία σου, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ο ρυθμός που χάνω τα κιλά είναι αρκετά ικανοποιητικός, αν και θα μπορούσα να είχα χάσει 4 κιλάκια επιπλέον. Αλλά σε κάποια φάση της ζωής σου θα ξεφύγεις, γιατί είσαι άνθρωπος και έχεις τις αδυναμίες σου.  

Η προσωπική μου άποψη είναι πως  η διατροφή μας έχει τεράστια σχέση με την ψυχολογία μας και την αυτοκαταστροφή που κυριεύει τους περισσότερους από εμάς. Οι περισσότεροι υπέρβαροι άνθρωποι ξεσπούν στο φαγητό, και κυρίως στο 'βρώμικο' φαγητό για να ικανοποιήσουν αυτό το κενό που νιώθουν μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ανεκπλήρωτα όνειρα και πάθη μετατρέπονται σε μια πίτσα, μια τούρτα κτλ και μας μετατρέπουν σε εγκληματίες του ίδιου μας του εαυτού. Γιατί αυτό που κάνουμε, μετά από ένα σημείο για εμένα θεωρείτε έγκλημα!

Γιατί δηλαδή να δίνουμε στον εαυτό μας αυτά που ουσιαστικά δεν χρειάζεται για να καλύψουμε μια ψυχολογική μας ανασφάλεια. Το φαγητό υποτίθεται πως είναι για να μας χορταίνει και όχι να μας σκάει. Είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, οπότε γιατί να μην κάτσουμε να προετοιμάσουμε ένα νόστιμο και παράλληλα υγιεινό φαγητό και να το φάμε σιγά σιγά, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, όταν όμως πεινάμε πραγματικά όχι υποσυνείδητα. Γιατί το υποσυνείδητο μας έχει μάθει (εμείς το έχουμε μάθει έτσι)  να συνδέει την άσχημη ψυχολογία με το καλό φαγητό. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με το κάπνισμα, ένα άλλο μεγάλο θέμα αυτοκαταστροφής που θα μιλήσω μια άλλη φορά.

Πρέπει  α μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, να δίνουμε στον οργανισμό μας αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη και όχι μόνο σαβούρες που μας δίνουν μια εφήμερη ευτυχία και έπειτα μας γεμίζουν τύψεις και ενοχές. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή.

Έχεις μια μόνιμη λιγούρα και η ψυχολογία σου είναι πεσμένη; μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Φάε ένα φρούτο της αρεσκείας σου, ένα γιαούρτι, κάνε ένα δροσερό milkshake, φάε μια φετούλα λεπτή ψωμάκι με λίγο τυράκι, δημητριακά, κάτι που δεν θα σε γεμίσει λίπος τέλος πάντων.

Κάνε ένα ντουζάκι και περιποιήσου τον εαυτό σου. Ασχολήσου με την ομορφιά και το πνεύμα σου. Κάνε κάτι δημιουργικό, ότι εσένα σου αρέσει και έχεις σαν χόμπι. Κάνε έναν περίπατο, Πιες ένα ζεστό και χαλαρωτικό τσάι και ξεκουράσου στον καναπέ με ένα βιβλίο. Κάνε ότι σε ευχαριστεί και θα σε κάνει να νιώσεις καλά.

ΑΓΑΠΑ τον εαυτό σου για να σε αγαπήσουν και οι άλλοι....

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας είναι οι δυο πυλώνες που επιτρέπουν την είσοδο της αυτοεκτίμησης. Όπως δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε κάποιον αν δεν τον εμπιστευόμαστε, ούτε να τον αγαπήσουμε αν δεν τον αποδεχτούμε, έτσι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε και τον εαυτό μας αν δεν τον εμπιστευτούμε, ούτε να τον αγαπήσουμε αν δεν τον αποδεχτούμε όπως ακριβώς είναι: με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του.

 Αγαπώ τον εαυτό μου, σύμφωνα με τους ειδικούς της ανθρώπινης ψυχολογίας  σημαίνει ότι ενδιαφέρομαι γι αυτόν, τον φροντίζω, του αναγνωρίζω το δικαίωμα να υπάρχει και να εκφράζεται αυθεντικά. «Άτομα χωρίς αγάπη για τον εαυτό τους, κι επομένως χωρίς αυτοεκτίμηση», εξηγούν ψυχοθεραπευτές, «τείνουν να παραμελούν τον εαυτό τους και σε ακραίες περιπτώσεις να αυτοκαταστρέφονται».

Επομένως, μην τον καταστρέφεις χρησιμοποιώντας σαν όπλο το φαγητό. Και όταν ξεφύγεις απ τις καλές διατροφικές συνήθειες, μην τον τιμωρείς μετά. Δεν πειράζει που σήμερα ενώ έπρεπε να φας σαλάτα, εσύ έφαγες σουβλάκια. Δεν πειράζει, συνέχισε την υπόλοιπη σου μέρα κανονικά, χωρίς τύψεις. Αυτό είναι το μυστικό για να χάσεις τα κιλά που σε βαραίνουν...μην τα παρατάς ποτέ, μόνο όταν φτάσεις στον στόχο σου. Προσπάθησε...πέσε... ξανασήκω στην επιφάνεια, ξαναπροσπάθησε.

Στο δεύτερο μέρος του post θα βρείτε ερωτοαπαντήσεις που ίσως σας εκφράζουν, όσον αφορά μια δίαιτα και πως να φτάσεις στον στόχο σου. 
Διαβάστε περισσότερα.....»

9 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για Το Χαμόγελο του Παιδιού

(Πηγή από το blog 'ειμαι μαμα' της Ολίβιας Γαβρίλη.)

Στις 9 Νοεμβρίου 1995 ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε στο ημερολόγιο του μια μεγάλη του επιθυμία: να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που θα προστατεύει τα παιδιά από οποιοδήποτε κακό, ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη φυλή, τη θρησκεία τους...

Ήταν μια ευχή που άφησε σ' αυτή τη γη,  λίγο πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.

Η εξέλιξη είναι λίγο πολύ γνωστή:

το ξανθό αυτό αγοράκι ήταν στην ουσία ο μικρός ιδρυτής του συλλόγου 

Στη μνήμη του μικρού Ανδρέα και να διαδοθεί το όνειρό του σε όλο τον πλανήτη, το "Χαμόγελο του Παιδιού" ζητάει τη βοήθειά μας για να ανακηρυχτεί η 9η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Είναι πολύ απλό να βοηθήσετε:

επισκεφτείτε το www.thesmileofthechildworldday.org
και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο "Sign the Petition"

Έτσι βάζετε και εσείς την υπογραφή σας στηρίζοντας την προσπάθεια.

Καλέστε και τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο,
ακόμα και αν δεν είναι Έλληνες!

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί το Χαμόγελο του Παιδιού
να πετύχει αυτό τον στόχο!

Για να αποκτήσει το "χαμόγελο" τη δική του μέρα στα ημερολόγια όλου του πλανήτη!

Διαβάστε περισσότερα εδώ!
Διαβάστε περισσότερα.....»
 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs