Ads 468x60px

Βελούδινο ρυζόγαλο!

Γεια σας φίλοι μου...

πέρασε και αυτό το Σαββατοκύριακο, για εμάς πολύ όμορφα αφού ήμασταν με αγαπημένα πρόσωπα, κρασάκι, γέλια και γενικά πολύ αραλίκι που λέμε και στα μέρη μας!

Μόλις γυρίσαμε σπίτι, διαπίστωσα πως έχω πολύυυ γάλα στο ψυγείο και σκέφτομαι πως πρέπει κάτι να το κάνω. Ρυζόγαλο, τι καλύτερο για ένα βραδάκι Κυριακής, για να γλυκαθούμε κιόλας μιας και σκεφτόμαστε πως αύριο είναι Δευτέρα, φφφ, πάλι στην ρουτίνα!

Πάμε λοιπόν να το ετοιμάσουμε. Θα χρειαστούμε:

1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1,5 φλ. τσαγιού νερό
4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
2-3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια 
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη (βγαίνει αρκετά γλυκό, αλλιώς βάλτε 1/2 φλ. τσαγιού)
κανέλα σκόνη

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε να βράσει το νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

Βάζουμε το 1/4 φλ. τσαγιού γάλα σε ένα φλιτζάνι και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Το βάζουμε στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε στο τέλος.

Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη και αφού πάρει μια βράση το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε  για περίπου 20 με 25 λεπτάκια. (προσοχή, σε χαμηλή φωτιά γιατί αλλιώς θα φουσκώσει και θα κολλήσει και το ρύζι στον πάτο).

Έπειτα ρίχνουμε στη κατσαρόλα το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βανίλια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μείγμα ελαφρά. Μην περιμένετε να πήξει πάρα πολύ...αυτό θα γίνει αφού κρυώσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το ρυζόγαλο μας με κανέλα.

Τα υπόλοιπα αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο.

Πραγματικά γίνεται πολύ νόστιμο και με βελούδινη υφή με αυτές τις αναλογίες.


Να έχετε μια όμορφη και όσο γίνετε ήρεμη εβδομάδα!



 


2 σχόλια:

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs