Ads 468x60px

Θεϊκό Κοκκινιστό Κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες

Σήμερα ξύπνησα λίγο καλύτερα από την ίωση που με ταλαιπωρεί και είπα αντί για σούπα που προόριζα το κοτοπουλάκι, να το κάνω κοκκινιστό. Εμάς μας αρέσει με τηγανητές πατάτες, αλλά μπορείτε να το γαρνίρετε με ρύζι ή μακαρόνια (κυρίως χοντρά). 

Μια συνταγή εμπνευσμένη απ την καλή μου την μαμάκα αλλά με δικές μου παραλλαγές.

Θεϊκό Κοκκινιστό Κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες

4 κομμάτια κοτόπουλο (δηλαδή 4 μερίδες ότι μέρος του κοτόπουλου εσείς επιθυμείτε)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί της αρεσκείας σας
2 μεγάλες ντομάτες στο multi ή 1 κουτί κομματάκια ντομάτας σε κονσέρβα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λάδι (ή και λιγότερο)
1 ξύλο κανέλα
2 φύλλα δάφνη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα και τα γυροφέρνουμε με την κουτάλα 2-3 φορές. Δεν θέλουμε να καεί το κρεμμύδι, μόνο να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνουμε στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 με 1,5 ώρα περίπου (ποτέ δεν ήμουν καλή στον χρόνο, πάντα δοκιμάζω και ελέγχω).

Μόλις είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη κόψει και τα σερβίρουμε μαζί. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και λίγη τριμένη παρμεζάνα στο πιάτο (κάτι που δυστυχώς δεν είχα).

Εάν σας περισσέψει σάλτσα και κοτόπουλο, βράστε την επόμενη μια μακαρονάδα και ανακατέψτε τα όλα μαζί...μμμ μούρλια! 

Η συνταγή υπάρχει και σε βίντεο στο κανάλι μου....




καλή απόλαυση!

4 σχόλια:

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs