Ads 468x60px

Η δική μου ιστορία...

Ποτέ δεν ήμουν κοκαλιάρα...αλλά και ποτέ δεν ήμουν χοντρή...μέχρι πέρσι....


Με ύψος 1.70 και αρκετά βαρυκόκαλη όπως με αποκαλούσαν όλοι, πάντα ήμουν κοντά στα 65 κιλά...και ήμουν μια χαρά..αισθανόμουν τέλεια, με τα πιασιματάκια μου και όλα καλά! Κάποια στιγμή, πριν 3 χρόνια έφτασα τα 75  κιλά και ...καλοκαίρι θυμάμαι ήταν ...έλεγα πως πρέπει να χάσω 10 κιλά και να έρθω στον καλό μου εαυτό. Δεν το πήρα όμως σοβαρά...άφησα τον εαυτό μου και έφτασε πέρσι το καλοκαίρι (2 χρόνια μετά δηλαδή) που είχα φτάσει τα 90 κιλά! Σε εκείνο το σημείο αισθανόμουν χάλια..δεν μου έκανε πια τίποτα από ρούχα και ούτε όμως ήθελα να συμβιβαστώ με εκείνη την εικόνα.


Μια επίσκεψη στην γυναικολόγο μου τέτοια εποχή πέρσι, λόγο του ότι δεν εμφανιζόταν συχνά η περίοδος μου (έχω πολυκυστικές ωοθήκες και στο προηγούμενο post περιέγραψα τι είναι...) με έκανε να πάρω απόφαση να κάνω κάτι για τον εαυτό μου. Συγκεκριμένα μου είπε "Αν δεν χάσεις κιλά...περίοδο δεν θα βλέπεις χωρίς να πάρεις χαπάκια για τις ορμόνες''. Αυτό ήταν..έκλεισα ραντεβού σε διαιτολόγο...βρήκα ευτυχώς μια πολύ αξιόλογη κοπέλα και μέχρι τα Χριστούγεννα  είχα φτάσει τα 78. Δηλαδή 12 κιλά, μόνο με μια διατροφή ισορροπημένη και χωρίς να γυμνάζομαι ιδιαίτερα. Προσωπικοί μου λόγοι με ανάγκασαν να δια κόψω με την διαιτολόγο...και προσπαθούσα να βρω πάλι τον εαυτό μου, γιατί τον είχα χάσει...Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα πάλευα να μην βάλω πολλά κιλά πάλι...και τελικά έβαλα 3. Την προηγούμενη εβδομάδα που άνοιξα το blog αυτό και ξεκίνησα διατροφή μόνη μου αυτή τη φορά(αλλά με τις πολύτιμες συμβουλές της πολύ καλής αυτής κοπέλας) ήμουν 81 και τώρα που σας γράφω μια βδομάδα μετά είμαι 80. Και συνεχίζουμε...


Στόχος μου ιδανικός είναι τα 65 αλλά και 70 να φτάσω ευχαριστημένη είμαι...Ξεκίνησα πολύ περπάτημα και προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατιέμαι μακρυά από τους υδατάνθρακες και την ζάχαρη και ειδικά σε μένα κάνουν τόσο κακό! Λόγο των πολυκυστικών και άλλων ορμονικών προβλημάτων, έχω υπερέκκριση ινσουλίνης και έτσι ότι μπαίνει μέσα μου γίνετε λίπος στην κοιλιά πολύ πολύ εύκολα!


Από σήμερα κιόλας θα αρχίσω να γράφω τι τρώω κάθε μέρα...εύχομαι να τα καταφέρω...έχω καμιά για συμπαράσταση άραγε;;;;


ΑΑΑ έρχονται και υπέροχες συνταγές με λίγες θερμίδες ...σύντομα!

















8 σχόλια:

  1. Κοπελα μου πιστευω οτι θα καταφερεις το στοχο σου και οχι μονο για εμφανισιακους λογους αλλα για λογους υγειας! Εγω προσπαθω να χασω τα λιγα βεβαια παραπανω κιλα που εχω παρει τελευταια γιατι εχω χασει την ενεργεια μου και για λογους υγειας που ακριβως τον ορο πως λεγετε δε θυμαμαι αλλα εχει να κανει με προδιαθεση για θρομβωση στο αιμα, οποτε προσπαθω να κρατησω σε χαμηλα επιπεδα το βαρος μου και να κινουμε αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε άντε καλή συνέχεια και τα 70 είναι κοντά!!! Εγώ θέλω να φτάσω στα 62 (έχουμε το ίδιο ύψος αλλά δεν με λες βαρυκόκαλη)άρα 8 κιλά είναι για να φύγουν. Έγινε όμως μία πολύ καλή κίνηση για extra περπάτημα καθημερινά. Απέκτησα μία όμορφη και ζωηρή κουταβίνα.
    Περιμένω να δω τις συνταγές σου!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία σου εύχομαι είμαι και εγώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ!!! Πολύ καλή ιδέα. Άρχισα και εγώ από εχθές να δούμε τί θα καταφέρω... Βέβαια έχω να χάσω 25 ολόκληρα κιλά που έμειναν μετά την γέννα του δεύτερου παιδιού μου. Δεν θα το βάλω όμως κάτω θα τα καταφέρουμε μαζί. Περιμένω συνταγές.
    ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω θα ειμαι με την βεργα...χαχαχαχαα.. ε τι καποιος πρεπει να ειαν αυστηρος..

    μπραβο σου για αρχηηηηηηηηηηηηη....

    περιμενουμε και τα υπολοιπα.. εννοω συνταγες..χαχααχαχχα.

    καλο βραδυυυυυυυυυ φιλακιαααααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη αρχη!! Ολα είναι στο μυαλουδάκι μας, οποτε πω ξεκιναω διαιτα ολο το μυαλο μου στο φαγητο ειναι! Οταν ασχολουμαστε με πολλα πραγματα το ξεχναμε και αυτο! Περιμενουμε συνταγες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, τα πας πολύ καλά!! Συνέχισε έτσι, θα τα καταφέρεις!!! Και εγώ ξεκίνησα ένα είδος διατροφής, οπότε θα σε παρακολουθώ για συνταγές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs