Ads 468x60px

Ψωμάκι πανεύκολο και νόστιμο

Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα να είναι Κυριακή, να έχει έξω κρύο και να μην χρειάζεται να βγείτε για δουλείες και υποχρεώσεις αλλά να χουχουλιάζετε με ζεστή σοκολάτα και να απολαμβάνετε το σπιτάκι σας με κυριακάτικο φαγητό και καλή παρεούλα.

Για να γίνει λοιπόν ακόμα πιο υπέροχη η Κυριακή σας, αφιερώστε 10 λεπτάκια για να φτιάξετε ένα ψωμάκι που θα κάνει όοολο το σπίτι να μοσχομυρίσει και να ανοίξει την όρεξη σας.



Το μόνο που  χρειάζεστε είναι :

1 πακέτο φαρίνα
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουτάλι σούπας λάδι
 2 κουτάκια σουσάμι προαιρετικά

Η προετοιμασία πανεύκολη!!! απλά βηματάκια χωρίς να περιμένεις πολύ...

απλά ρίχνεις σε ένα μπολ την φαρίνα, κάνεις στην μέση μια τρύπα και ρίχνεις το αλάτι και το λάδι και σιγά σιγά την μπύρα και ανακατεύετε κυκλικά. Ζυμώνετε για δέκα λεπτάκια και έπειτα αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Προθερμαίνετε πολύ καλά τον φούρνο, κάνετε το ψωμάκι ένα στρογγυλό καρβελάκι,  ρίχνετε το σουσαμάκι και το πατάτε λίγο να κάτσει πάνω του και το βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή επάνω σε λαδόκολλα αν έχετε. Ψήνετε για μια ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Ένα πολύ καλό tip για να μην σας σκάσει από κάτω είναι να το χαράζεται με ένα μαχαιράκι από πάνω, σαν ένα σταυρό.
 Επίσης όταν το βγάλετε από τον φούρνο καλό είναι να το ραντίσετε με λίγο νεράκι και να το σκεπάζετε με μια πετσέτα για κανένα 20 λεπτό ώστε να μην ξεραθεί η κόρα. 

Αγοράστε λοιπόν τα υλικά, και την Κυριακή με τον πρωινό σας καφεδάκι αφιερώστε 10 λεπτά και μετά το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

ΦΡΕΣΚΟ, ΖΕΣΤΟ, ΖΥΜΩΤΟ απ τα χεράκια σας ψωμάκι.

Α, και αν στην τελική δεν σας αρέσει πολύ, το μόνο που θα χάσετε είναι το πολύ 2 ευρώ.

Εμάς πάντως μας ενθουσίασε το αποτέλεσμα!

1 σχόλιο:

  1. δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ολόκληρο γιατί πέσαμε με τα μούτρα, δεν αντεχαμε και φωτογράφισα στο τέλος ότι έμεινε, χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs