Ads 468x60px

Smoothie's .....γιάμι γιάμι...μμμμ

Καλησπέρα !!! τι κάνετε; Εύχομαι να μην δουλεύετε αύριο όπως εγώ αλλά να το εκμεταλλευτήκατε και να φύγατε κανένα ταξιδάκι. Εμείς δυστυχώς έχουμε το αμάξι συνεργείο οπότε στην μείναμε στην ψιλό-άδεια Θεσσαλονίκη...

Παρέα με το λάπτοπ στο μικρό μου μπαλκονάκι ...πίνω smoothie (σμούθι)....που είναι καταπληκτικό και πολύ πολύ δροσερό! Για όσους δεν ξέρουν τι είναι ...με απλά λόγια είναι φρουτοχυμός με προσθήκη γάλακτος ή γιαουρτιού.

Αν δεν τρώτε με ευκολία τα φρούτα όπως εγώ...αν κάνετε δίαιτα ή απλά προσέχετε την διατροφή σας όπως εγώ..ή αν απλά θέλετε να πιείτε κάτι διαφορετικό, νόστιμο και δροσερό...τότε ένα smoothie είναι ότι καλύτερο!


Παίρνουμε λοιπόν ότι φρούτο μας αρέσει, ή συνδυάζουμε 2 και 3 φρούτα μαζί και τα βάζουμε στο απλό μας μιξεράκι. Το δικό μου αγαπημένο είναι φράουλα με μπανάνα, ή ακτινίδιο με φράουλα ή καρπούζι με ροδάκινο. Βάλτε την φαντασία να δουλέψει τι θα είναι πιο νόστιμο. Αφού βάλουμε τα φρούτα μας, προσθέτουμε γάλα ή γιαούρτι. Προτιμώ το γάλα αλλά αν δεν έχω βάζω γιαούρτι (τις ποσότητες τις καθορίζετε ανάλογα με τα γούστα σας και την ποσότητα που κάνετε). Τα χτυπάμε όλα μαζί και έχουμε ένα από σμούθι. Αλλάαααα εγώ δεν το αφήνω έτσι. Πάντα μα πάντα βάζω στο μίξερ 3 - 4 παγάκια να δώσουν την αίσθηση της γρανίτας, συνήθως βάζω και ένα κουταλάκι μέλι γιατί μου αρέσουν τα γλυκά ποτά ή μαύρη ζάχαρη, 1-2 μπισκότα digestive ή ακόμα και ένα κομμάτι σοκολάτας μαύρης. Αν σας βγει πηχτό απλά προσθέτετε και άλλο γάλα. 

Επίσης ταιριάζουν πάρα πολύ και κάποια μυρωδικά όπως μέντα, δυόσμος κτλ...φαντασία και άγιος ο Θεός.

Αν δεν κάνετε δίαιτα μπορείτε να βάλετε και κάποιο σιρόπι, πχ με smoothie φράουλας ταιριάζει απόλυτα το σιρόπι σοκολάτας.

Δοκιμάστε το αξίζει πραγματικά!

Αααα και μην ξεχνάτε το νέο μου blog  για την διατροφή και θέματα υγείας ...''Τρόπος Ζωής ''

4 σχόλια:

  1. Πω πω, τί ωραίες γεύσεις είναι αυτές! Και όλο υγεία! Τέλειες οι ιδέες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πρωτοδιαλέξεις, το ένα καλύτερο από το άλλο!!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχα αρκετο καιρο να περασω αλλα επανορθωνω σημερα αφηνοντας ευχες για καλη εβδομαδα.Αργησα λογω εξετασεων αλλα δεν ξεχνω τους φιλους.
    Να εισαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται πολύ νόστημα..
    Σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσεις..
    Να σαι καλά..πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs