Ads 468x60px

Το κίνημα του "έλα μωρέ"

Καλησπέρα Καλησπέρα! ....που λέει και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του Πρωταγωνιστές, του οποίου το άρθρο σας παρουσιάζω σήμερα, γιατί το διάβασα και συμφώνησα απόλυτα. Τι λέτε εσείς; Δεν είναι μια μεγάλη αλήθεια για τον Έλληνα; 

Το κίνημα του "''έλα μωρέ''

Τελικά παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις (!) των περισσοτέρων Ελλήνων η κακοκαιρία ήρθε! Η ΕΜΥ βέβαια μας είχε προειδοποιήσει ότι από την Δευτέρα χαλάει επικίνδυνα ο καιρός αλλά ποιος έχει εμπιστοσύνη σε μια Εθνική Υπηρεσία; Πάντως όχι οι Έλληνες. Ο ήλιος μάλιστα που αχνοφάνηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν αρκετός για να γυρίσουμε εντελώς την πλάτη στις δραματικές προειδοποιήσεις της ΕΜΥ. «Έλα μωρέ που θα χιονίσει Μάρτη μήνα». Η αμφισβήτηση ξεκίνησε από την Παρασκευή. Η μαζική έξοδος μάλιστα των Αθηναίων θεωρήθηκε και ως πράξη αντίστασης στις μαύρες προβλέψεις των μετεωρολόγων. Στο καλάθι των αχρήστων πέταξαν τα δελτία καιρού, ακόμη και οι εταιρίες που διαχειρίζονται τις δύο Εθνικές οδούς. Καμία πρόβλεψη ούτε καν στην Μαλακάσα που έχει έφεση στους αποκλεισμούς. «Μπάτε σκύλοι αλέστε» και στην Αθηνών Λαμίας και στην Αθηνών Κορίνθου. Τα διόδια άλλωστε είναι η κύρια έγνοια των εταιριών, όλα τα άλλα τα αφήνουν στον καλό Θεούλη. Τη συνέχεια έδωσαν οι δοξασμένοι μας φορτηγατζήδες. Βγήκαν στις Εθνικές, έκαναν πατινάζ, δίπλωσαν ή έμειναν στις ανηφόρες και μετά περίμεναν τους γερανούς της τροχαίας για να ξεκολλήσουν. Μετά ήταν το κίνημα αντίστασης στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εκατοντάδες «έξυπνοι» οδηγοί κατέλαβαν τις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης, μποτιλιαρίστηκαν και κράτησαν έτσι μακριά, για ώρες, τους γερανούς και τα εκχιονιστικά. Οι διάλογοι από το «μέτωπο της κακοκαιρίας» σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ήταν σπαρταριστοί.

«Που είναι το κράτος;».

- Εσείς που είσθε κύριε;
«Εμείς είμαστε στη Μαλακάσα κολλημένοι στα χιόνια. Που είναι το κράτος;».
- Συγνώμη εσείς δεν έχετε αλυσίδες;
«Μα γιατί να έχουμε αλυσίδες; Ποιος το περίμενε ότι όντως θα χιονίσει; Που είναι το κράτος;».
- Και πώς να φτάσει το κράτος αφού είναι κλειστές και οι Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης;
«Θα μπορούσαν να είχαν ακροβολιστεί οι γερανοί και τα εκχιονιστικά κατά μήκος του δρόμου. Που είναι το κράτος;».

Γιατί ο Έλληνας ακόμη και ακινητοποιημένος στην Μαλακάσα, έχει τη λύση. Μπορεί ο ίδιος να μην πίστεψε την ΕΜΥ, οι υπηρεσίες όμως έπρεπε να την πιστέψουν και να ακροβολίσουν (!) τα οχήματα τους.


«Δεν φταίμε εμείς. Οι εταιρίες που έχουν την διαχείριση των Εθνικών Οδών», άκουσα να λέει στον Σκάι ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας.  Και βεβαίως θα αποδοθούν ευθύνες μπλα μπλα μπλα θα επιβληθούν πρόστιμα μπλα μπλα μπλα. Στις μποτιλιαρισμένες Εθνικές καθρεφτίστηκε για άλλη μια φορά το πρόβλημα της χώρας. Οι αρχές αδιαφορούν, οι επιχειρηματίες αισχροκερδούν και οι πολίτες εκδικούνται με τις δικές τους μικρές παρανομίες. Όλοι εναντίον όλων και ευθύνη μηδέν.


Αλλά σας είπα όλα ξεκίνησαν από την βεβαιότητα ότι η κακοκαιρία δεν θα έρθει. Κάτι θα γίνει τη τελευταία στιγμή και θα την γλυτώσουμε. Αυτή η ελπίδα ενώνει αρχές - επιχειρηματίες - πολίτες. Από την κακοκαιρία μέχρι την οικονομία. «Έλα μωρέ που δεν θα περάσω τη Μαλακάσα – έλα μωρέ που δεν θα βρούμε να δανειστούμε». «Έλα μωρέ που θα αποκλειστούμε  – έλα μωρέ που θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε». Με την κακοκαιρία δεν τα καταφέραμε. Με την οικονομία;

πηγή: www.protagon.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs